Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:44:33 μμ
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 18:49

Ψήφισμα συμπαράστασης του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς και Παιονίας στους εργαζομένους στα καταστήματα «ΙΚΕΑ»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς και Παιονίας, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/11/2012, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα «ΙΚΕΑ» που αντιστέκονται ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών έως και 11%.
Ο αγώνας σας είναι δίκαιος και κοινωνικά αναγκαίος. Είναι τιμή σας, δική σας ευθύνη και δικό σας χρέος η συνέχιση ενός  μαχητικού,  οργανωμένου, ταξικού αγώνα μέσα από τις γραμμές σωματείου σας. Μην επιτρέψετε να γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.


Η κυβέρνηση ψήφισε ένα νομοσχέδιο κόλαση θέλοντας να εξασφαλίσει την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Καμιά έγνοια δεν έχουν για τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Η εσωτερική υποτίμηση της εργατικής δύναμης συνεχίζεται.
Με το μέτρο της διαθεσιμότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση στον κλάδο μας, σπρώχνει εκατοντάδες εργαζόμενους στον προθάλαμο της ανεργίας. Οι δικαιολογίες που επικαλείται είναι προσχηματικές. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν να ωφεληθούν τίποτα από την αύξηση των ανέργων και από την κατάργηση της σταθερής εργασίας, την οποία ως δικαίωμα η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και η ΕΕ θέλουν να την εξαφανίσουν από παντού....
.....
Ο αγώνας σας είναι δίκαιος και κοινωνικά αναγκαίος.
 Συμπαραστεκόμαστε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.
Δείχνετε το δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο κάθε εργαζόμενος απέναντι στην οποιαδήποτε εργοδοτική ή κυβερνητική αυθαιρεσία. Τον ίδιο δρόμο επιλέξαμε και εμείς. Καλό αγώνα.