Το δύσβατο της περιοχής και οι άνεμοι που έπνεαν εκείνη τη στιγμή οδήγησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς σε άμεση και μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων. Ταυτόχρονα κινητοποιήθηκε και ο δήμος Κιλκίς, για να διευκολύνει με μηχανήματα και τρακτέρ αγροτών της περιοχής την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων και την οριοθέτηση της φωτιάς, στον τόπο της οποίας βρέθηκε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης.
Στην περιοχή υπάρχουν μικρά δασύλλια στις ρεματιές με βελανιδιές, χαμηλή βλάστηση και εκτάσεις με σιτοκαλαμιές. Η μεγαλύτερη δυσκολία για τα εννιά πυροσβεστικά οχήματα (το ένα από τον Λαγκαδά) και τους 18 πυροσβέστες που επιχείρησαν, ήταν το δύσβατο και η αδυναμία πρόσβασης μέσα στις ρεματιές.
Τελικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, μετά από τέσσερις ώρες η δύναμη της Πυροσβεστικής Κιλκίς, με επικεφαλής τον διοικητή του νομού, Κώστα Τσάγκαλο, κατόρθωσε να σβήσει τις εστίες της πυρκαγιάς, η οποία έκαψε έκταση 70 στρεμμάτων, ενώ στο χώρο παρέμεινε μικρή δύναμη για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων το βράδυ.



