Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022, 7:01:17 πμ
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 20:06

Πυρκαγιά σε δασικές ρεματιές στην Κάτω Ποταμιά Κιλκίς (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιουλίου μέσα σε δασικές ρεματιές κοντά στο χωριό Κάτω Ποταμιά Κιλκίς.

 

Το δύσβατο της περιοχής και οι άνεμοι που έπνεαν εκείνη τη στιγμή οδήγησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς σε άμεση και μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων. Ταυτόχρονα κινητοποιήθηκε και ο δήμος Κιλκίς, για να διευκολύνει με μηχανήματα και τρακτέρ αγροτών της περιοχής την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων και την οριοθέτηση της φωτιάς, στον τόπο της οποίας βρέθηκε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης.

Στην περιοχή υπάρχουν μικρά δασύλλια στις ρεματιές με βελανιδιές, χαμηλή βλάστηση και εκτάσεις με σιτοκαλαμιές. Η μεγαλύτερη δυσκολία για τα εννιά πυροσβεστικά οχήματα (το ένα από τον Λαγκαδά) και τους 18 πυροσβέστες που επιχείρησαν, ήταν το δύσβατο και η αδυναμία πρόσβασης μέσα στις ρεματιές.

Τελικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, μετά από τέσσερις ώρες η δύναμη της Πυροσβεστικής Κιλκίς, με επικεφαλής τον διοικητή του νομού, Κώστα Τσάγκαλο, κατόρθωσε να σβήσει τις εστίες της πυρκαγιάς, η οποία έκαψε έκταση 70 στρεμμάτων, ενώ στο χώρο παρέμεινε μικρή δύναμη για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων το βράδυ.

Πολυμέσα