Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 6:03:32 μμ
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 19:23

Πυρκαγιά σε σιταροχώραφα και «χωματερές» στην Κρηστώνη Κιλκίς - ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ

Η μια πυρκαγιά μετά την άλλη ξεσπούν τις τελευταίες ημέρες στο νομό Κιλκίς και ο Θεός να βάλει το χέρι του με τις θερμοκρασίες που έρχονται τις επόμενες ημέρες.

Το πρωί της Κυριακής των ευρωεκλογών, και εν μέσω άλλων δυο πυρκαγιών στο ν. Κιλκίς, είχε ξεσπάσει η επικίνδυνη πυρκαγιά στο δάσος του Λόφου Αγίου Γεωργίου, που ευτυχώς αντιμετωπίστηκε ακαριαία από την Πυροσβεστική του Κιλκίς.

 

Το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2024 φωτιά ξέσπασε σε σιταροχώραφα της Κρηστώνης και απλώθηκε γρήγορα λόγω και των ανέμων που φύσαγαν εκείνη την ώρα.

Άμεση και μεγάλη ήταν η αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ν. Κιλκίς, κινητοποιώντας 11 οχήματά της με 20 πυροσβέστες, μηχανήματα του Δήμου Κιλκίς και τρακτέρ αγροτών της περιοχής.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με επικεφαλής τον διοικητή του ν. Κιλκίς Πύραρχο Νικόλαο Παλαμούτη, μπόρεσαν να θέσουν γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο, σώζοντας από την καταστροφή μεγάλες αθέριστες εκτάσεις σιτηρών. Όπως δήλωσε στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ο κ. Παλαμούτης, η φωτιά απλώθηκε σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων με τα μισά από αυτά να ήταν αθέριστα σιτηρά.

Μεγάλη προσπάθεια για κατάσβεση της φωτιάς έγινε σε χώρο όπου παλιότερα χρησιμοποιούνταν για αμμοληψίες και σιγά σιγά η ανευθυνότητα κάποιων τον μετέτρεψε σε ανεξέλεγκτη χαβούζα - χωματερή, πετώντας ακόμη και μεγάλες ποσότητες λάστιχων αυτοκινήτων και τρακτέρ!

Πολυμέσα