Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 3:11:56 μμ
Κυριακή, 09 Ιουνίου 2024 14:24

Πυρκαγιά στο Λόφο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, στον «πνεύμονα» του Κιλκίς

Γι’ άλλη μια φορά κινδύνεψε ο πράσινος «πνεύμονας» του Κιλκίς, ο Λόφος Αγίου Γεωργίου, να καεί. Μεσημέρι Κυριακής των ευρωεκλογών ξέσπασε η φωτιά στο κέντρο του Λόφου και ανατολικά του Θεάτρου Δάσους.

 

Το γεγονός πως η φωτιά έγινε άμεσα αντιληπτή από έναν νεαρό που ειδοποίησε την Πυροσβεστική και η άμεση επέμβαση της υπηρεσίας με 4 οχήματα και δέκα άνδρες στο σημείο, έσωσαν το πευκόφυτο δάσος. Στην άμεση κατάσβεση συνέβαλε και το ότι η πυρκαγιά ήταν άμεσα προσβάσιμη μέσω ενός δασικού δρόμου πάνω και ανατολικά του Θεάτρου Δάσους.

Δυο ακόμη φωτιές αντιμετώπιζε εκείνη την ώρα η Πυροσβεστική στο ν. Κιλκίς, αλλά το περιστατικό στο Λόφο Αγίου Γεωργίου είχε τη δική του σοβαρότητα, γι’ αυτό και στο σημείο της πυρκαγιάς έφθασε όλη η ηγεσία της Πυροσβεστικής με επικεφαλής τον διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ν. Κιλκίς, τον πύραρχο Νικόλαο Παλαμούτη, ο οποίος μιλώντας στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ για το περιστατικό τόνισε την μεγάλη προσοχή που πρέπει να επιδείξουν και οι πολίτες στους θερμούς μήνες του καλοκαιριού.

Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά η πρώτη και βέβαιη εκτίμηση είναι πως στο σημείο εκείνο η φωτιά μπορούσε να ξεσπάσει μόνο με… ανθρώπινο χέρι!

Πολυμέσα