Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 5:37:26 μμ
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008 04:19

Sanidas : 24 χρόνια ανάπτυξης στο πλευρό του αμπελουργού

Η επιχείρηση "SANIDAS"συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά με απόλυτη επιτυχία στη Διεθνή Εκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων: AGROTICA, με δικό της περίπτερο, άριστα προετοιμασμένη και κατάφερε να ικανοποιήσει ακόμη και τους ποιο απαιτητικούς πελάτες της.

Επισκεπτόμενος κανείς τον εκθεσιακό χώρο της επιχείρησης "SANIDAS"
είχε την ευκαιρία να θαυμάσει  μια γκάμα εκλεκτών και εξειδικευμένων αμπελουργικών μηχανημάτων. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των μηχανημάτων στον εκθεσιακό χώρο της AGROTICA η επιχείρηση SANIDAS κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον από πολλές ξένες αποστολές, οι οποίες έκπληκτες από την πρωτοπορία και τη λειτουργικότητα των μηχανημάτων που διαθέτει η επιχείρηση, έσπευσαν να ζητήσουν πληροφορίες για τη χρήση και εν συνεχεία να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση των μηχανημάτων αυτών. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στον εκθεσιακό του χώρο ο Βαγγέλης Σανίδας, προσωπικά είχε την τιμή να φιλοξενήσει και να συνομιλήσει, σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό και με τον υφυπουργό κ. Κιλτίδη.
Η επιχείρηση SANIDAS έχει έδρα της τη Γουμένισσα, μια γραφική κωμόπολη, η οποία υπάγεται στο νομό Κιλκίς. Ιδρυτής και εμπνευστής αυτής της επιχείρησης είναι ο Ευάγγελος Σανίδας, ο οποίος ίδρυσε την επιχείρηση με ιδιαίτερο μεράκι και αγάπη για την αμπελουργία και το καλό κρασί το 1984.
Η Γουμένισσα, μια αντικειμενικά από της ομορφότερες περιοχές του νομού Κιλκίς, πλούσια σε παράδοση και αμπελουργική δραστηριότητα, δεν μπορούσε παρά να αποτελέσει το εφαλτήριο για την εξειδικευμένη κατασκευή αμπελουργικών μηχανημάτων από τον Β. Σανίδα.
Ενα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της Γουμένισσας ασχολούνται με την αμπελουργία, σε συνδυασμό με την καταλληλότητα του εδάφους, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους αμπελουργούς να ασχοληθούν με πολλές ποικιλίες κρασιών. Επιπλέον, μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και επιδείξεων σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα, η κατασκευαστική ομάδα της επιχείρησης SANIDAS, μπόρεσε να μετριάσει πολλές ποικιλίες εδάφους και ύστερα από μελέτη και επίπονη δουλειά, να κατασκευάσει αξιόλογα και αξιόπιστα μηχανήματα, που πρωταρχικό στόχο έχουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του αμπελουργού και στη συνέχεια να τον βοηθήσουν σε μια ομαλή και ορθή χρήση του αμπελιού του.
Αποκορύφωμα της αξιόλογης προσπάθειας του Β. Σανίδα είναι η άδεια «ευρεσιτεχνίας» που του δόθηκε από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, για την κατασκευή πρότυπων αμπελουργικών μηχανημάτων.
Σήμερα, μετά από 24 χρόνια ανάπτυξης στο χώρο της αμπελουργίας  η περιοχή της Γουμένισσας και του νομού Κιλκίς αποδείχθηκε ένα μεγάλο ορμητήριο πανελλαδικής πλέον δράσης για την εταιρία. Απόδειξη της ευρείας δράσης της αποτελεί και η ένδειξη εμπιστοσύνης των μεγάλων κατασκευαστικών οίκων της Γερμανίας, όπως   CLEMENS, ERO, BINGER,  προς  την επιχείρηση SANIDAS και τον Β. Σανίδα προσωπικά, με την κατοχύρωσή του ως κύριο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα. Οι παραπάνω γερμανικές εταιρίες σε συνδυασμό με την κατασκευαστική εταιρία SANIDAS, εγγυώνται μια πλήρη γκάμα πρωτοποριακών μηχανημάτων στον εξειδικευμένο χώρο της αμπελουργίας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση  www.sanidas-e.gr.