Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 2:38:22 μμ
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 04:50

Σε δυο μήνες δημορατείται η κατασκευή των 25 εργατικών

Για την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων μεταξύ του Δήμου και του Οργανισμού Εργατικής κατοικίας για την ανέγερση εικοσιπέντε (25) κατοικιών σε δύο οικοπεδικές εκτάσεις εντός του σχεδίου πόλης της Αξιούπολης, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του στις 19-6-2008 η δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου.

Όπως τόνισε έχει ήδη κατατεθεί μελέτη για την έκδοση οικοδομικής άδειας και αν όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι τα τέλη Αυγούστου, το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, το έργο θα έχει δημοπρατηθεί.
Εξέλιξη εξαιρετικά σημαντική για την πρόοδο και την ανάπτυξη του δήμου, όπως τόνισε η δήμαρχος αναφερόμενη στις από το 1980, ουσιαστικώς ανεπιτυχείς, προσπάθειες κατασκευής εργατικών κατοικιών στην Αξιούπολη και η οποία δήλωσε θα ανακουφίσει εν μέρει τις αυξημένες ανάγκες στέγασης των εργαζομένων στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης αποφασίσθηκαν μεταξύ άλλων:
- Η σύνθεση του νέου πενταμελούς διοικητικού συμβουλίου της ανώνυμης εταιρίας “Ανάπτυξης Πολιτισμού Τουρισμού Αξιούπολης” η οποία θα αποτελείται από τους Νικόλαο Δαμιανίδη, Σωφρόνη Μπαξεβάνη, Νικόλαο Νούλα, Στέλιο Παπαδημητρίου και Φώτη Χατζηβασιλείου.
- Η έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου “Ανάπλασης Δημοτικού Πάρκου Αξιούπολης”, μόνον όμως για όσες από τις εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί και αναφέρονται στον εγκεκριμένο από το δημοτικό συμβούλιο 2ο ανακεφαλαιωτικό πίνακα.