Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 8:54:08 πμ
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 10:49

Σε Ευρωπαϊκό δίκτυο ο Δήμος Ευρωπού

Σε δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων, με την ενεργό συμμετοχή μη κυβερνητικών οργανώσεων, συμφώνησαν ο Δήμος Ευρωπού και το Δίκτυο Ανάπτυξης Ελληνικής Περιφέρειας.
Για το σκοπό αυτό υπεγράφη στο Δημαρχείο Ευρωπού σχετικό υπόμνημα συνεργασίας, μεταξύ του δημάρχου Ευθύμη Κουρτζανίδη και του προέδρου του Δικτύου Δημήτρη Αληδρομίτη, για την υλοποίηση του επιδοτούμενου σχεδίου δράσης περί ισότητας, με τίτλο «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Μετά από διεξοδικές συζητήσεις με κάποιους φορείς τόσο της περιοχής, όσο και της ευρύτερης περιοχής του νομού Κιλκίς και των όμορων νομών, το Δίκτυο αποφάσισε την πραγματοποίηση μεγάλης εκδήλωσης στην Ευρωπό, στις 13 Ιουλίου 2008, με σκοπό την παρουσίαση της έκδοσης, που επιλαμβάνεται σε συνεργασία και αρμονική δημιουργικότητα με το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΔΗΚΕΟΜΑ και με τίτλο: «ΟΔΗΓΟΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Ο Οδηγός θα περιλαμβάνει:
1. Τα δέκα σημεία αναφοράς για την ανάπτυξη μιας μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης με βάση τα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2. Παρουσίαση της περιοχής παρέμβασης
3. Παρουσίαση του Δικτύου Ανάπτυξης Ελληνικής περιφέρειας.
Στη συνέχεια των επισκέψεων του Δικτύου στην περιοχή παρέμβασης θα παρουσιάζονται περαιτέρω στοιχεία για την αξιοποίηση της κεντρικής εκδήλωσης, όσο και των περιφερειακών Εκδηλώσεων. Απαραίτητη θεωρείται η πλήρη καταγραφή των ΜΚΟ της περιοχής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, το οποίο θα επιτελεστεί σε συμφωνία με τη δημοτική αρχή Ευρωπού.