Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023, 9:01:03 μμ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 06:05

Τα ίδια προβλήματα σε ριπλέι ζητούν απάντηση-λύση

Ακόμα κι απουσιάζαμε από την σύσκεψη και το διάλογο του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κιλκίς θα ήταν ευχερέστατο να καταγράψουμε με ακρίβεια το περιεχόμενο του διάλογου αυτού. Τα ίδια χιλιοειπωμένα προβλήματα από τις γενικές συνελεύσεις γιατρών και λοιπών εργαζομένων, προβλήματα που τέθηκαν και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα, προβλήματα που προκαλούν απογοήτευση και οργή και μόνο τα ακούει κάποιος, ελλείψεις σε προσωπικό, μηχανήματα, υλικά, κτήρια, υποδομές και προπάντων υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Ο κ. Τσίπρας με την άφιξή του στο Νοσοκομείο, περιστοιχιζόμενος από τα στελέχη του ΣΥΝ,  έγινε δεκτός από τον απερχόμενο διοικητή Δημήτρη Ασημακίδη και περιηγήθηκε στις κλινικές ώστε να έχει μια πρώτη εικόνα του ιδρύματος.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε, τον ενημέρωσαν για όλα τα δεινά (ελλείψεις προσωπικού, αδυναμία προσλήψεων, κενές οργανικές, μείωση των πιστώσεων για τις εφημερίες κατά 25%, χαλασμένα μηχανήματα, το μείζον θέμα με την γ’ πτέρυγα που δεν έχει παραδοθεί, το τρομακτικό πρόβλημα με την προμήθεια υλικών, την γραφειοκρατία που διογκώθηκε με τη νέα κυβέρνηση εξαιτίας του όγκου των στοιχείων που ζητούνται καθημερινά, μαγειρεία που κατασκευάζονται εδώ και έξι χρόνια όταν η ετήσια δαπάνη για τη σίτιση των ασθενών ανέρχεται σε 750.000 ευρώ από εταιρεία κέτεριγκ,  κα.) από τον διοικητή Δημήτρη Ασημακίδη, τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου Θόδωρο Μπαλαμπανίδη, την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Νόπη Παπαδοπούλου, την επικεφαλής του γραφείου προμηθειών Ελένη Ζαβρακίδου, τους γιατρούς Μάρδυρο Μαρδικιάν, Μελέτη Μελετιάδη κ.α
Στα αξιοσημείωτα της όλης ενημέρωσης η σαρκαστική διάθεση πολλών συμμετεχόντων στη σύσκεψη για την τύχη της υπό παράδοση εδώ και μια τετραετία Γ’ πτέρυγας για την οποία αναφέρθηκε (με κάποια υπερβολή) ότι εγκαινιάστηκε τρεις φορές!  Σε σημείο που ο κ. Τσίπρας στην κατάληψη της δικής του παρέμβασης, ευχήθηκε να παραδοθεί και λειτουργήσει το κτήριο χωρίς να χρειαστεί να εγκαινιαστεί και τέταρτη φορά!
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επικέντρωσε στην συνειδητή απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και του δημόσιου τομέα γενικότερα από όσους κυβέρνησαν την χώρα, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.
Για τη διαφθορά δεν είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά όσοι κυβέρνησαν, τόνισε. Επισήμανε το υποβολιμιαίο κλίμα ανυποληψίας για τους δημόσιους λειτουργούς από τις κυβερνητικές παρατάξεις που επιδιώκουν να ενοχοποιήσουν το λαό στις σημερινές συνθήκες κρίσης που προκλήθηκε από ένα σύστημα που θεοποιεί το κέρδος, την «κονόμα» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Αν δεν κάναμε κι εμείς τα λάθη μας, θα μπορούσαμε να είμαστε σήμερα δύναμη ελπίδας. Παρά ταύτα η αριστερά έχει την εντιμότητα να λέει την αλήθεια. Θα αγωνιστούμε για την επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου. Θα καταθέσουμε ερωτήσεις για τα ειδικά προβλήματα του νοσοκομείου Κιλκίς, ήταν η κατάληξη της σύντομης ομιλίας του κ. Τσίπρα, ο οποίος άλλωστε όπως εξαρχής δήλωσε «ήρθα για να δω και να σας ακούσω».