Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:05:08 μμ
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 13:43

«Σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης η ΑΔΕΠΑ Γουμένισσας»

«Για μια ακόμη φορά η λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και των συνεργατών της στη διοίκηση της ΑΔΕΠΑ Γουμένισσας εκθέτουν το θεσμό της αυτοδιοίκησης και στερούν από τους δημότες, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στον  τόπο τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας» Γουμένισσας Θανάσης Τζούρτζος.


«Η αδιαφορία, η αδυναμία, η ατολμία, η  αδιαφάνεια και η άρνηση ενημέρωσης, που συνδυάζεται  με μια προκλητική αλαζονεία,  είναι τα μοναδικά επιτεύγματα των 27 μηνών  της παρούσας διοίκησης στο δήμο  Γουμένισσας. Τη στιγμή που οι δημότες αγωνιούν για το τόπο τους  και ζητούν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση  της ανάπτυξης,  κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια απαξιώνοντας  τον ίδιο το θεσμό της αυτοδιοίκησης και τους ανθρώπους που την υπηρετούν.
Επί δύο χρόνια η Δημοτική Επιχείρηση λειτουργεί ως μαγαζί του προέδρου της χωρίς να δίνει λογαριασμό και χωρίς να απαντά  επί της ουσίας στα ερωτήματα των συμβούλων της αντιπολίτευσης για τα πεπραγμένα της θητείας του. Μια θητεία η οποία όπως φαίνεται ολοκληρώνεται χωρίς τίποτα το ουσιαστικό, τίποτα το δημιουργικό, χωρίς πρόγραμμα και στόχο και φυσικά χωρία αποτελέσματα.
Μάταια περιμένουμε από τον απερχόμενο πρόεδρο να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί δημόσια για τα έργα και τις ημέρες της θητείας του. Μια διοίκηση της πρακτικής «ενός ανδρός αρχή…»  που αφήνει  πίσω της πολλά αναπάντητα ερωτηματικά για τα οποία ο ίδιος ο πρόεδρος της αρνείται να λογοδοτήσει και παραπέμπει στο νέο διοικητικό συμβούλιο.
Δηλαδή συμβαίνει κάτι το πρωτοφανές για τα δεδομένα της αυτοδιοίκησης.
Ο πρόεδρός της κ. Σαμαράς Αντώνιος με έγγραφο, που φέρει Αρ. πρωτ: 2138 και ημερομηνία  30 Μαρτίου 2009, δηλώνει στην ουσία αναρμόδιος να απαντήσει σε σχετικό αίτημά του επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Συνεργασία» κ. Αθανασίου Τζούρτζου, για τη  λειτουργία   της επιχείρησης και προαναγγέλλει τον ορισμό νέας Διοίκησης  τον επόμενο  μήνα. 
Σύμφωνα λοιπόν με την απάντηση αυτή η Δημοτική Επιχείρηση  επί τρείς και πλέον μήνες  παραμένει χωρίς διοικητικό συμβούλιο και πρόεδρο, ενώ κάθε δραστηριότητα της στο διάστημα αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί για τη νομιμότητά της.
Αλλά αυτά φαίνεται για την παρούσα διοίκηση του δήμου είναι λεπτομέρειες που δεν την απασχολούν,  ωστόσο όμως απασχολούν  τους πολίτες που θέλουν τη λογοδοσία και τη διαφάνεια στην άσκηση της εξουσίας.
Γιατί αυτή η διοίκηση έχει κατεβάσει τόσο χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών και της αποτελεσματικότητας,  που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί επικίνδυνη για το δήμο μας.
Και όσο οι ορισμένοι από το δήμαρχο  πρόεδροι στα Νομικά πρόσωπα του δήμου Γουμένισσας,  δεν ακολουθούν  τους κανόνες που επιβάλλει ο κώδικας της αυτοδιοίκησης και επιμένουν  να λαμβάνουν   αποφάσεις στο πόδι,  χωρίς συνεδριάσεις και χωρίς ενημέρωση, τόσο οι πολίτες θα χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο θεσμό. Είναι καιρός να αντιληφθούν τόσο ο δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του,  ότι οι μικροπολιτικοί  λεονταρισμοί και  η μεταφορά ευθυνών δεν βοηθούν τους ίδιους και κυρίως δεν βοηθούν τον τόπο μας,  στον οποίο αξίζει μια, μαχητική και συνεπής  Δημοτική Αρχή».