Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 1:45:23 πμ
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:58

Σπέρνουν τον πανικό στην αγορά με φήμες

Ο πανικός έλλειπε για να συμπληρωθεί το μαύρο φετινό παζλ της αγοράς του Κιλκίς. Από την Δευτέρα όμως και κυρίως από το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη η αγορά του Κιλκίς υφίσταται την συνδυασμένη επιδρομή της καταστροφολογίας με διασπορά μέσω διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων μηνυμάτων περί δήθεν  εκστρατείας αναρχικών από τη Θεσσαλονίκη στην πόλη μας.
Οι ανεξέλεγκτες αυτές φήμες μαζί με την ντόπια αναπαραγωγή τους συνετέλεσαν ώστε το βράδυ προς Τετάρτη να καταστεί εφιαλτικό για τους καταστηματάρχες.


Αλλόφρονες πολλοί έσπευδαν να οχυρωθούν μέσα ή έξω από τα καταστήματά τους για να τα σώσουν από τις επιδρομές των «αναρχικών που ξεκίνησαν και έρχονται από τη Θεσσαλονίκη για να κάψουν και το Κιλκίς» όπως διατείνονταν οι φήμες.
Ολόκληρο το βράδυ υπήρχε αυξημένη κινητικότητα ενώ αναστατώθηκαν και οι τοπικές αρχές, οι οποίες άλλωστε είχαν κινητοποιηθεί από το περασμένο βράδυ(Δευτέρας προς Τρίτη) , όταν ανάλογες προκάλεσαν μεταμεσονύχτια σύσκεψη  των κ. Νομάρχη, Δημάρχου Κιλκίς και Αστυνομικό Διευθυντή Κιλκίς).
Καλού κακού άνδρες της Αστυνομίας επιτηρούσαν τις εισόδους του Κιλκίς ελέγχοντας την είσοδο «ύποπτων» αυτοκινήτων .
Φυσικά η φημολογία αποδείχτηκε αβάσιμη, αλλά προκαλεί πολλά ερωτηματικά η επιχείρηση εκφοβισμού ευρέων στρωμάτων πληθυσμού υπό το φως όσων διαδραματίζονται στις μεγάλες πόλεις.. Το ένα ενδεχόμενο είναι να πρόκειται για μια κακόγουστη φάρσα. Το άλλο είναι να επενδύουν κάποιοι στον φόβο των νοικοκυραίων για να αποκομίσουν οφέλη που τώρα μόνο εκείνοι γνωρίζουν.
Ο καιρός θα δείξει.