Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, 6:37:09 μμ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 20:01

Στα δύσκολα το νοσοκομείο Κιλκίς με κρούσμα Αφγανής στη Μαιευτική κλινική

Μια από τις πιο κρίσιμες καταστάσεις αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Κιλκίς μετά το θετικό κρούσμα κορονοϊού που βρέθηκε σε Αφγανή πρόσφυγα, η οποία γέννησε στη Μαιευτική κλινική του ιδρύματος. Πρόκειται για το έκτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ν. Κιλκίς.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr η 29χρονη γυναίκα δεν είναι από τη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας αλλά διαμένει εδώ και καιρό σε σπίτι στην πόλη του Κιλκίς. Πριν από ημέρες γέννησε με καισαρική στην κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς και μετά από επιπλοκές που είχε διαπιστώθηκε πως είναι και θετική στον κορονοϊό. Τις τελευταίες ημέρες προληπτικά και μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της εξέτασης είχε απομονωθεί σε θάλαμο του ιδρύματος και πλέον μεταφέρθηκε και  νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.

Από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες διερεύνησης των επαφών που είχε η γυναίκα και έχουν παρθεί συνολικά 45 δείγματα για εξέταση. Αύριο Πέμπτη αναμένονται τα αποτελέσματα για τα πρώτα δέκα δείγματα, που είναι και τα πιο κρίσιμα για την πορεία και του ίδιου του νοσοκομείου, όσον αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στην πόλη του Κιλκίς βρέθηκε και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της σοβαρής κατάστασης που δημιουργήθηκε.

Ο διοικητής του ιδρύματος Γιάννης Ανδρίτσος ζήτησε τη συμβολή του δήμου Κιλκίς όσον αφορά την απολύμανση κλινικών, πράγμα που έγινε σήμερα Τετάρτη με εντολή του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη. Απολυμάνθηκε και η Παιδιατρική κλινική όπου φιλοξενήθηκε το νεογέννητο.