Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:24:19 μμ
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:01

Στάση εργασίας δημοσίων υπαλλήλων

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στην πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ,  την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009, από 12:00 π.μ. έως τέλος ωραρίου.
«Οι εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου, την μείωση του εισοδήματος, την ακρίβεια, την υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών που ιδιωτικοποιούνται και εμπορευματοποιούνται, την  ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την λιτότητα, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις φορολογικές αδικίες, την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς.


«Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. βιώνουν άμεσα και με τραγικό τρόπο τις επιπτώσεις των κυβερνητικών αντιασφαλιστικών επιλογών, όπως έχουν εφαρμοστεί διαχρονικά αλλά και πρόσφατα με τις υποχρεωτικές ενοποιήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ταμεία τόσο με την καταβολή του εφάπαξ όσο και με την υγειονομική περίθαλψη.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουν καμία ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, διότι πληρώνουν κανονικά τις εισφορές και τη συμμετοχή τους.
Η ευθύνη βρίσκεται σ’ αυτούς που με τις πολιτικές τους έχουν οδηγήσει τα Ταμεία στο σημερινό αδιέξοδο.
- Εκατοντάδες εκατομμύρια εξαφανίστηκαν από το ΤΠΔΥ, από την καταλήστευση των αποθεματικών του.
- 1.300.000.000 με βάση τις εκτιμήσεις του ίδιου του Ταμείου είναι οι επιβαρύνσεις, που αποφάσισαν οι κυβερνήσεις σε βάρος του στα πλαίσια των κοινωνικών πολιτικών.
-  Δισεκατομμύρια οι επιπτώσεις στα Ταμεία από την αλλαγή της σχέσης εν ενεργεία-συνταξιούχων, εξ αιτίας των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, του έμμεσου εξαναγκασμού σε παραίτηση πολλών υπαλλήλων.
-  Εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν χαθεί από το τζογάρισμα της περιουσίας και την εκμετάλλευση επί χρόνια των αποθεματικών από τις Τράπεζες.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε
- Άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
- Αντιμετώπιση του ΟΠΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις       καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και να αναβαθμιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων. Επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο.
-  Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1.350 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό.
-  Αύξηση των δαπανών για την παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.
- Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στις Ιδιωτικοποιήσεις. Κατάργηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ.
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
- Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων.
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ – Ν. Κιλκίς, καλεί όλους τους εργαζόμενους, να δώσουν δυναμικά το παρόν στον αγώνα».