Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:46:58 μμ
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:53

Στη Λευκάδα χτυπάει η καρδιά του Πόντου

Με τη συμμετοχή του συλλόγου Ποντίων Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» κορυφώνονται στη Λευκάδα οι εκδηλώσεις για τον ποντιακό Ελληνισμό που οργανώνει ο Δήμος Απολλωνίων.
Ο έξοχος Δήμαρχος Απολλωνίων, εκλεκτός φίλος και φίλος και του Κιλκίς Γιώργος Λογοθέτης, συνέντευξη του οποίου καταχωρίσαμε πριν ένα μήνα, μας προσκαλεί: Στο Δήμο μας δεν έχουμε δημότες Ποντιακής καταγωγής.


Όμως θεωρούμε Καθήκον και Χρέος να τιμήσουμε  την ιστορική Μνήμη και όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους προασπίζοντας τα υπέρτατα ιδανικά του Έθνους μας.
Παρακαλείστε όπως μεταφέρετε το δικό μας μήνυμα και σας περιμένουμε στη Λευκάδα να μοιραστείτε μαζί μας την συγκίνηση αλλά και την περηφάνια όλων μας για τους προγόνους, αλλά και τους άξιους απογόνους των Ποντίων, που συνεχίζουν να μεταφέρουν την Ποντιακή Ψυχή στα πέρατα της γης.
Ιδού το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο τριήμερο 26-28 Ιουνίου 2009

Παρασκευή 26.6
Προσέλευση Μουσικοχορευτικών Συλλόγων και Προσκεκλημένων
Σάββατο 27.6
Πρωί:
11.00 Παρέλαση των Συγκροτημάτων στον κεντρικό δρόμο της πόλης της Λευκάδας.                              
Βράδυ :
19.00 Εγκαίνια της Έκθεσης για την Γενοκτονία του καθηγητή Κώστα Φωτιάδη και έκθεσης βιβλίου του συγγραφέα Γιώργου Ανδρεάδη.                              
20.30 : Επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων στο λιμάνι της Βασιλικής.
Χαιρετισμοί επισήμων
Ομιλία από τον συγγραφέα Γιώργο Ανδρεάδη.
Απονομή τιμητικών πλακετών
Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τα Ποντιακά συγκροτήματα.
Κυριακή 28.6.
Ποντιακές Βραδιές στην πόλη της Λευκάδας στα χωριά ΚΑΡΥΑ – ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ- ΣΥΒΡΟ – ΑΓΙΟ  ΠΕΤΡΟ.
Συμμετέχουν  τα Ποντιακά Συγκροτήματα από τη Βόρεια Ελλάδα: Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς, Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Αμπελοκήπων, Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς  «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης  «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ», «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ»  νομού Σερρών, Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας, Ποντιακός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.
Θα τιμηθούν :
Βούλα Πατουλίδου, Φωτιάδης Κώστας, Ανδρεάδης Γιώργος, Ποζίδης Γιώργος, Παρχαρίδης Γεώργιος, Ragip  Ζarakoglou, Adem Ekiz, Kerim, Τερζανίδης Χρήστος
Και για όσους θεωρούν ότι το ταξίδι στη Λευκάδα είναι κάτι μακρινό,ο κ. Λογοθέτης εημερώνει:  Με την ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού το ταξίδι Θεσσαλονίκη – Λευκάδα έχει μειωθεί  σε 4 ώρες. Έτσι οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τον καλλίτερο αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας και  μοναδικά τοπία της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.