Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 7:24:22 πμ
Σάββατο, 09 Μαϊος 2009 04:02

Στη Ρώμη επιχειματική αποστολή από το ΕΒΕ Κιλκίς

Τη Ρώμη επισκέφθηκε για ένα  5θήμερο επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Leonardo Da Vinci».
Η αποστολή με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδη έγινε δεκτή από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου της Ρώμης, παρουσία του Εμπορικού Ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Μιχ. Βρετάκη.


Ο κ. Βρετάκης συνόδευσε την αποστολή του Επιμελητηρίου Κιλκίς σε όλες σχεδόν τις επισκέψεις της. Κατά τη συνάντηση ο κ. Τονικίδης παρουσίασε το προφίλ του Επιμελητηρίου καθώς και την επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή του Κιλκίς. Εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την επαφή με το ιστορικό Επιμελητήριο της Ρώμης και την ελπίδα ότι οι τεράστιες δυνατότητες του Επιμελητηρίου της ιταλικής πρωτεύουσας θα φανούν χρήσιμες για τις δραστηριότητες και τα σχέδια του ΕΒΕ Κιλκίς.
Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν δώρα, τα οποία από πλευράς Επιμελητηρίου Κιλκίς επέδωσαν ο πρόεδρος Π. Τονικίδης και οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πολυκάστρου κ. Ι. Αδαμόπουλος, Αξιούπολης Ν. Βογιατζής και Γουμένισσας Αθ. Τραχανίδης.
Η επιχειρηματική αποστολή παρακολούθησε για δυο ημέρες ειδικό σεμινάριο για την «Κατοχύρωση της Ονομασίας» μιας επιχείρησης, το γνωστό «Brand Name Products».
Στο σεμινάριο δίδαξαν εξειδικευμένοι καθηγητές, συνεργάτες του Επιμελητηρίου της Ρώμης και μετά το πέρας του οι συμμετέχοντες έλαβαν ειδικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Το επόμενο διάστημα η επιχειρηματική αποστολή του Κιλκίς επισκέφθηκε επιχειρήσεις τόσο μέσα στη Ρώμη όσο και σε περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα, όπου δραστηριοποιούνται κυρίως μικρές επιχειρήσεις αγροτουριστικού χαρακτήρα.
Οι επιχειρήσεις αυτές ιδρύθηκαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους με χρηματοδότηση μέσω σχετικών  προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.