Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 10:39:57 μμ
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:43

Στην ψηφιακή εποχή ο Δήμος Κιλκίς

Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή εντάσσεται πλέον κι ο Δήμος Κιλκίς, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που οδηγούν στον «Ψηφιακό Δήμο». Το σχετικό «πρότζεκτ» παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Αυγούστου.
Στα πλαίσια του σχετικού προγράμματος θα υλοποιηθεί και το έργο με τίτλο «Κατάρτιση Αιρετών Εκπροσώπων Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στις νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής κι Επικοινωνιών», το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» στα πλαίσια συνεργασίας της ΚΕΔΚΕ με τους ΟΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημ. Φωτιάδης απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους δημ. συμβούλους για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, ενώ ο αντιδήμαρχος Φ. Ρωμανίδης, ο οποίος αντικαθιστούσε τον απουσιάζοντα στην Αθήνα δήμαρχο, υπογράμμισε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν όλοι οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης την ευκαιρία που τους δίνεται για εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες. Υπέρ της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αξιοποίησης του όλου προγράμματος, τάχθηκε κι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Π. Πασσαλίδης.
    Η υλοποίηση του «Ψηφιακού Δήμου», που αναμένεται ν’ αλλάξει την εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των δημοτών, θα προσφέρει πολλαπλά και άμεσα αποτελέσματα, όπως:
-Οι υπηρεσίες και η επικοινωνία του δήμου με τους δημότες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς της περιοχής του θα βελτιωθεί σημαντικά, με τον δήμο να δείχνει μια φιλικότερη εικόνα προς τα έξω.
-Οι δημότες θα έχουν άμεση πληροφόρηση και η συμμετοχή τους στα τοπικά δρώμενα θα διευκολυνθεί και θα αναβαθμιστεί.
-Η συνεργασία του δήμου με άλλους δήμους αλλά και με τους φορείς της δημόσιας διοίκησης θα ενισχυθεί.
-Η καθημερινή δουλειά των αιρετών και των δημοτικών υπαλλήλων θα επικεντρωθεί στα ουσιαστικά ζητήματα, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα πληροφορικά συστήματα.
-Οι υφιστάμενες και οι νέες τηλεπικοινωνιακές υποδομές της περιοχής θα χρησιμοποιηθούν αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα.
-Οι δομές και οι υπηρεσίες των δήμων θα αναδιοργανώνονται και θα εξοικονομηθούν πόροι.
-Η κοινωνική απομόνωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των ανέργων, των υπερηλίκων και των μεταναστών θα πάψει, ανοίγοντας νέες προοπτικές και διεξόδους για όλους. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει τη δυνατότητα να εγγυηθεί ότι κάθε πολίτης θα έχει ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας και δεν θα αποκλείεται για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς ή άλλους.