Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 12:45:52 πμ
Παρασκευή, 29 Μαϊος 2009 13:41

Στο 2ο παιδικό φεστιβάλ Δράμας o Σύλλογος Ρυζίων

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε το παιδικό χορευτικό του συλλόγου μας στο 2ο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώθηκε στο Καλαμπάκι Δράμας και τελούσε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης  IOV–in operational relations with UNESCO και του Αρχείου Ελληνικού Χορού. Συνεχίζουμε με τον τρόπο αυτό την έντονη παρουσία του Συλλόγου μας, προσφέροντας το δικό μας λιθαράκι στον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας.


Οι μικροί χορευτές και χορεύτριες παρουσίασαν χορούς της Μακεδονίας, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κας Μαίρης Συμεωνίδου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κόσμου που κατέκλυσε το χώρο των εκδηλώσεων. Αντιπροσώπευσαν επάξια τον τόπο μας και καταχειροκροτήθηκαν για τη σκηνική τους εμφάνιση. Είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία ακόμη αξιόλογη εκδήλωση, να έρθουν σε επαφή με παιδιά από άλλες περιοχές της πατρίδας μας, να γνωρίσουν τη μουσική, το χορό, την παράδοση τις φορεσιές άλλων περιοχών, να κρίνουν και να συγκρίνουν, άλλα και να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής και της δημιουργίας.
Τους μικρούς χορευτές και χορεύτριες συνόδευσαν οι γονείς και κηδεμόνες τους καθώς και η κα Γεωργία Χατζηαγγελλίδου, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, που βρίσκεται πάντα με αγάπη δίπλα στα παιδιά και τα φροντίζει ακούραστα.
Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την ηθική και οικονομική αρωγή του Δήμου Αξιούπολης, που διέθεσε το λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών.