Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 5:08:54 μμ
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008 10:43

Στο επίκεντρο της Αστυνομίας η ενδοοικογενειακή βία

Ομιλία με θέμα την ενδοοικογενειακή βία πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, με την παρουσία και της εισαγγελέας Κιλκίς Ειρήνης Χρυσογιάννη. Σύμφωνα με το  πρόγραμμα  Στρατηγικού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού  Δράσεων  της  Ελληνικής Αστυνομίας  για την προσεχή  τριετία  2008-2010, από τις  πλέον σημαντικές δράσεις  που πρέπει να  εμπεριέχονται στα σχέδια των Αστυνομικών Υπηρεσιών για την υλοποίηση των στόχων και προτεραιοτήτων είναι και η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.


Η βία μέσα στην οικογένεια αποτελεί πρώτιστα, καταστρατήγηση  των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων. Είναι ένα φαινόμενο με δυσμενείς επιπτώσεις σε ατομικό και κοινωνικό  επίπεδο. Επιφέρει αρνητικές  συνέπειες  στη σωματική και ψυχική υγεία  του  θύματος, συντελεί  στον κοινωνικό αποκλεισμό  του, ενώ μπορεί να έχει αρνητικές προεκτάσεις και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, στα  πλαίσια εφαρμογής της αντεγκληματικής δράσης,    αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία, προσοχή και αυξημένο αίσθημα ευθύνης, με σκοπό  να  καταστεί περισσότερο αποτελεσματική στον ευαίσθητο τομέα της αντιμετώπισης  της ενδοοικογενειακής  βίας, με  πρωτοβουλία της  διοργάνωσε και πραγματοποίησε, στην αίθουσα εκδηλώσεων  της Αστυνομικής  Διεύθυνσης, επιμορφωτική  συγκέντρωση  σχετική  με τις διατάξεις του Νόμου 3500/23-24/10/2006 «περί  ενδοοικογενειακής βίας, αντιμετώπιση  αυτής και άλλες  διατάξεις», την οποία  παρακολούθησαν 50 περίπου Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Αστ/κες της  Αστυνομικής  Διεύθυνσης, που  ασκούν προανακριτικά καθήκοντα και επιλαμβάνονται παρόμοιων υποθέσεων.
Στη συγκέντρωση κλήθηκε και παρέστη η Εισαγγελέας Πρωτ/κών Κιλκίς  κ. Χρυσογιάννη, η οποία ανέλυσε  τις διατάξεις της  σχετικής νομοθεσίας και  απάντησε  σε  ερωτήματα και απορίες που της υποβλήθηκαν από τους  παριστάμενους  Αστυνομικούς, για τον τρόπο χειρισμού υποθέσεων βίας μέσα στην οικογένεια.