Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 2:09:42 μμ
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 13:44

Στο Κιλκίς το Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο Αιμοδοσίας το 2025 με 800 συνέδρους

Το παγκόσμιο συνέδριο αιμοδοσίας θα φιλοξενήσει η πόλη του Κιλκίς  και τούτο αποτελεί μείζον γεγονός για την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης και του νομού μας.

Την ευχάριστη είδηση μεταδίδει ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας Θεολόγος Ζώτος ως απόρροια των δικών του προσπαθειών  και σχετικής εισήγησης σε συνάντηση του οργανισμού στο Μαρόκο.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης και της δήλωσης του κ. Ζώτου έχει ως εξής:

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνεται ότι τον Μάιο του 2025 η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο Αιμοδοσίας και η χώρα μας θα υποδεχθεί περίπου 800 εκπροσωπήσεις φορέων και οργανισμών αιμοδοσίας απο κάθε γωνιά της Γης.

Οι εισηγήσεις θα γίνουν από κορυφαίους επιστήμονες τόσο από τη χώρα μας όσο και από το εξωτερικό.

Η διεκδίκηση της διοργάνωσης έγινε την περασμένη εβδομάδα από τον κ. Θεολόγο Ζώτο ο οποίος βρέθηκε στο Μαρόκο και πραγματοποίησε εισήγηση εκ μέρους της Ελλάδας, με σκοπό η κορυφαία αυτή εκδήλωση να φιλοξενηθεί στην Μακεδονία και συγκεκριμένα στη πόλη του Κιλκίς.

Την διοργάνωση, διεκδίκησαν άλλες επτά χώρες με την Ελλάδα να δέχεται τη τελική και θετική ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο κ. Ζώτος σε δήλωση του στο διαδίκτυο, εκτός των άλλων αναφέρει:

Ευχαριστώ όλες τις αντιπροσωπείες των χωρών που ψήφισαν θετικά και ομόφωνα τη πρόταση μου.

Τους περιμένουμε όλους του χρόνου, για να γνωρίσουν τις ομορφιές της χώρας μας και για να ενημερωθούν για το σπουδαίο έργο που γίνεται για την ανάπτυξη της μη αμειβόμενης αιμοδοσίας από τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η Ελλάδα μας διαδραματίζει πλέον σημαντικό ρόλο σε διεθνές επίπεδο σε θέματα αιμοδοσίας και αυτό οφείλεται πρωτίστως στην αλληλέγγυα προσφορά και την αλτρουιστική σκέψη κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα πολίτη.

Η Ελλάδα μας μπορεί να μοιάζει μικρή στο χάρτη, διαθέτει όμως ΤΕΡΑΣΤΙΑ καρδιά.

 

Με αγάπη

Θεολόγος Ζώτος

Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας