Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 3:33:09 μμ
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:00

Στον χορό των καταλήψεων σχολεία του νομού

Την αρχή έκανε το 1ο Λύκειο Κιλκίς με κατάληψή του από τους μαθητές που αντιδρούσαν στην απαγόρευση των χορών. Η απαγόρευση βέβαια ισχύει ευθύς μόλις ανέλαβε, προ ετών, διευθύντρια η κκ. Νιάκα αλλά η κατάληψη διάρκεσε ούτως ή άλλως μια μέρα και εξατμίστηκε. Υπενθυμίζουμε ότι χοροί μπορούν να διοργανώνονται από μαθητές, αλλά ως άτομα και όχι υπό την σκέπη ή την ευθύνη του σχολείου.
Ο ιός των καταλήψεων είναι εξίσου μεταδοτικός και δοθέντων των άλυτων προβλημάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα, από την επόμενη μέρα, χθες Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, οι καταλήψεις εξαπλώθηκαν σε άλλα δυο σχολικά συγκροτήματα.
Στο 2ο ΕΠΑΛ οι μαθητές προέβησαν σε κατάληψη με σημαντικότερο αίτημα την κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό.
Όντως υφίστανται κενά, όπως επιβεβαίωσε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε καθηγητές ειδικοτήτων, αλλά η πρόσληψή τους δεν είναι δυαντή πριν την έκδοση των πινάκων επιτυχόντ5ων από το ΑΣΕΠ.
Η διευθύντρια δευτεροβάθμιας κ. Νιάκα εκτιμά ότι τούτο θα γίνει στις προσεχείς ημέρες.

Και στον Ευρωπό
Στο Λύκειο Ευρωπού τα παιδιά διαμαρτύρονται ότι στοιβάζονται σε τάξεις υπεραρίθμων καθώς στην α’ και β’ τάξη του λυκείου είναι γραμμένοι 27 και 28 μαθητές. Η κατάληψη του σχολείου τους υποδηλώνει τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση αυτή και το αίτημα να αυξηθούν οι αίθουσες ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες εκπαίδευσης.