Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 3:53:50 μμ
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 10:01

Στόχος η δημιουργία πίστας Moto Cross

Ο Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Κιλκίς και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας στο πεδίο της μοτοσικλέτας, συζήτησαν με το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Τερζίδη Δημήτριο τις εξελίξεις στο χώρο και ειδικότερα για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Σύλλογος, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε ότι αφορά ένα παλιό όραμα, ένα σχέδιο που θα δώσει νέα πνοή και κύρος στην πόλη μας, την κατασκευή πίστας Moto Cross.


Η πίστα αυτή, που από πολλούς ίσως θεωρηθεί πλεονασμός εξαιτίας της ταραγμένης οικονομικής περιόδου που διανύουμε, θα δώσει διέξοδο στη νεολαία του Νομού μας, που θα ήθελε να εμπλακεί στους θεσμούς της Πολιτείας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά δεν γνωρίζει τον τρόπο.
Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεφύγουν οι νέοι μας από την ημιμάθεια, την άγνοια κινδύνου και την έλλειψη προσωπικής ευθύνης που τους διακατέχει, οδηγώντας χωρίς αύριο τις μοτοσικλέτες τους, σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά υψηλού κινδύνου, όπως η δημόσια κυκλοφορία και προκαλώντας  το κοινωνικό σύνολο με τρόπο που δεν τους τιμά.
Επίσης, εκτός από χώρο άθλησης, ψυχαγωγίας και εκτόνωσης της νεολαίας μας, η πίστα Moto Cross θα είναι χώρος διεξαγωγής αγώνων του Πανελληνίου ή ακόμη και του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, θεσμοί οι οποίοι θα πυροδοτήσουν το ενδιαφέρον νέων κοινωνικών ομάδων για την πόλη μας, ενδιαφέρον που βεβαίως μεταφράζεται σε έσοδα για τις τοπικές επιχειρήσεις.