Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 8:24:09 πμ
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 20:31

Sunlight: Εξαγόρασε τον κλάδο μεταλλικών κιβωτίων της Netelco. Στο επίκεντρο η Technoform στο Πεδινό Κιλκίς

Στην εξαγορά προχώρησε η Technoform S.A., θυγατρική της Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας. Το επενδυτικό πλάνο της Technoform ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ με επίκεντρο τη βιομηχανική μονάδα στο Πεδινό του Κιλκίς.

Ποια είναι η εταιρεία Technoform από το Κιλκίς που εξαγόρασε η Sunlight.

 

Μια σημαντική εξαγορά που αναμένεται να «παντρέψει» τεχνολογίες και να δώσει σημαντικές συνέργειες προς όφελος και των δύο μερών και εν τέλει προς όφελος της ελληνικής επιχειρηματικότητας και μάλιστα αυτής που εδρεύει στην ακριτική Ελλάδα και στο Κιλκίς ανακοίνωσε χθες ο όμιλος Sunlight.
Η εταιρεία που είναι μέλος του ομίλου Olympia (συμφερόντων Πάνου Γερμανού) ανακοίνωσε την εξαγορά του 70% της Technoform (Τεχνοφόρμ A.E.), η οποία ιδρύθηκε το 1998 στο Πεδινό Κιλκίς και έχει μια αξιοσημείωτη πορεία έκτοτε.
Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Γεώργιο Δοκουζγιάννη ο οποίος παραμένει επικεφαλής έως σήμερα και εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή καλουπιών και μεταλλικών εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας, καθώς και την παραγωγή πλαστικών αντικειμένων.
Η Sunlight ήδη ήταν πελάτης της Τεχνοφόρμ, αγοράζοντας συσκευασίες για να «ντύνει» τις μπαταρίες κάθε είδους και μεγέθους που δημιουργεί στο εργοστάσιό της στην Ξάνθη, οπότε η κίνηση αυτή είναι στο πλαίσιο της περαιτέρω καθετοποίησης της λειτουργίας της.

Θα συνεχιστεί η ανάπτυξη
Στόχος είναι η Τεχνοφόρμ να συνεχίζει να αναπτύσσεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, παράλληλα από τη σύνδεσή της με τον όμιλο Sunlight. Με την υποστήριξη της πολυεθνικής, η εταιρεία από το Κιλκίς θα υλοποιήσει ένα μεγαλόπνοο επενδυτικό πλάνο ώστε να διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και να γίνει πιο ανταγωνιστική διεθνώς, μέσω περαιτέρω αυτοματοποίησης της παραγωγής.
Η συμφωνία υπογράφηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2021 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sunlight Group Λάμπρο Μπίσαλα, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Technoform Γεώργιο Δοκουζγιάννη, και την Αντιπρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο Θεοδοσία Μαρκοπούλου, η οικογένεια των οποίων διατηρεί το 30% της εταιρείας.
Ο κ. Δοκουζγιάννης έχει εξειδικευτεί από παιδί στην τέχνη της κατασκευής καλουπιών έχοντας διδαχτεί από τον πατέρα του Ευάγγελο Δοκουζγιάννη, ενώ η μακροχρόνια ενασχόλησή του με τις κατασκευές, του έχει προσδώσει πείρα καθοριστική για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την εύρεση λύσεων σε ζητήματα κατασκευών και παραγωγικών διεργασιών.
Ιδιόκτητη μονάδα 7.000 τ.μ.
Η Τεχνοφόρμ διαθέτει ιδιόκτητη μονάδα σε έκταση 39 στρεμμάτων και κτιριακές εγκαταστάσεις 7.000 τετραγωνικών μέτρων όπου αναπτύσσει τεχνολογίες γύρω από τις σύγχρονες κατασκευαστικές μεθόδους και επενδύει συστηματικά σε εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας.
Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού υλικού και πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015, ενώ στην εταιρεία απασχολούνται συνολικά 45 άτομα (τριανταέξι στην παραγωγή, έξι διοικητικοί και τρεις στον ποιοτικό έλεγχο).
Δραστηριοποιούμενη σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον και προερχόμενη από μια χώρα που έχει πληγεί σημαντικά από την αποβιομηχάνιση, η Technoform έχει αναπτύξει σημαντική εξειδίκευση, με χαρακτηριστικά ευελιξίας και ιδιαίτερα ποιοτικά στάνταρ.

 

Οι εγκαταστάσεις
Στο πλαίσιο αυτό, η Τεχνοφόρμ διαθέτει σύγχρονα κέντρα κατεργασιών CNC (φρέζες και τόρνους), ειδικές εργαλειομηχανές για τις συναρμογές και τη συντήρηση των καλουπιών, και πρέσες injection για την παραγωγή των πλαστικών.
Η Τεχνοφόρμ Α.Ε. διαθέτει συνολικά δεκαεφτά κέντρα κατεργασιών CNC (φρέζες και τόρνους, εκ των οποίων τρεις φρέζες είναι πενταξονικές και οι τέσσερις τόρνοι οκταξονικοί).
Για τις συναρμογές και την συντήρηση των καλουπιών χρησιμοποιεί έξι συμβατικές εργαλειομηχανές δύο ρεκτιφιέ, και δύο ηλεκτροδιάβρωση βυθίσεως.
Η παραγωγή των πλαστικών επιτυγχάνεται με δεκαεφτά πρέσες injection, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα διαμόρφωσης λαμαρίνας σε πέντε έκκεντρες κρουστικές πρέσες.
Διαθέτει λίαν εξειδικευμένο προσωπικό, με μηχανικούς που είναι πτυχιούχοι Ανωτάτων σχολών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Η τεχνογνωσία, η εξειδίκευση και η πλήρης μηχανολογική σχεδίαση και υποστήριξη, καθιστούν ικανή την εταιρεία στην ανάληψη σύνθετων και απαιτητικών κατασκευών σ’ ένα ευρύ φάσμα εφαρμογής.

Πελατολόγιο
Το πελατολόγιο της Technoform είναι πλην των Sunlight και Sunlight Recycling, εταιρείες όπως Reycap, ELVIAL, Fiblran, Oxygen, ALSE, Αλουμύλ, MTH, MONBAT Batteries, Venter, Kostis Πλαστικά κ.α.

Η Technoform θα συνεχίσει την ανεξάρτητη ανάπτυξή της
Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο CEO της Sunlight Λάμπρος Μπίσαλας δήλωσε μεταξύ άλλων πως «στη Sunlight Group επικεντρώνουμε το πρόγραμμα εξαγορών και συγχωνεύσεων στη δημιουργία αξίας από την αυτόνομη ανάπτυξη των εταιρειών στις οποίες συμμετέχουμε, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη θέση της Sunlight σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το όραμά μας είναι να συνεχίσει η Technoform να αναπτύσσεται, ανεξάρτητα από τη σχέση της με τη Sunlight, επεκτείνοντας το πελατολόγιό της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με την υποστήριξη της Sunlight, η Technoform πρόκειται να υλοποιήσει ένα μεγαλόπνοο επενδυτικό πλάνο ώστε να διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και να γίνει πιο ανταγωνιστική διεθνώς, μέσω περαιτέρω αυτοματοποίησης της παραγωγής.
Η παραμονή στην εταιρεία της οικογένειας Δοκουζγιάννη, και κυρίως της πολύ ελπιδοφόρας νέας γενιάς, μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. Παράλληλα στηρίζουμε την αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στο Κιλκίς, καθώς μόνο για το 2022 η Technoform σχεδιάζει να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 30%».
Από πλευράς του, ο κ. Δοκουζγιάννης σημείωσε: «Η χρονιά δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με καλύτερο τρόπο. Ξεκινήσαμε ως μία οικογενειακή επιχείρηση στην Κεντρική Μακεδονία και πλέον είμαστε μέλη μίας εταιρείας διεθνούς βεληνεκούς, με εξαγωγές σε 100 και πλέον χώρες. Με τη Sunlight συνεργαζόμαστε χρόνια και μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και το ίδιο όραμα για την κατασκευή και διάθεση καινοτόμων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Η συνεργασία μας θα βοηθήσει την Technoform να επενδύσει ακόμη περισσότερο και να γίνει πραγματικός κόμβος δημιουργίας αξίας στην τοπική κοινωνία του Κιλκίς».