Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 2:08:29 μμ
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 11:34

Σχολή Γονέων στο δήμο Κιλκίς

Σχολή γονέων διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.), σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με συντονίστρια την κ. Έλλη Φρεγγίδου, Ψυχολόγο, M.Sc.. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς σε βασικούς τομείς που συντελούν αποφασιστικά στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών τους. Στις συναντήσεις, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν ιδέες, εμπειρίες και γνώση και να ανταλλάξουν απόψεις, προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη: μια ασφαλή, δυναμική αφετηρία στη ζωή.


Οι ομάδες γονέων δεν είναι διαλέξεις, οι οποίες δρουν, συνήθως, ενοχοποιητικά προς τους γονείς, προτείνοντας συνταγές επιτυχίας, αλλά ομάδες ευαισθητοποίησης, πρόληψης και ενίσχυσης του γονεϊκού και συζυγικού ρόλου. Μερικά από τα θέματα που θα πραγματεύεται η ομάδα είναι τα εξής:
ϋ Επικοινωνία στην οικογένεια
ϋ Ανάπτυξη ουσιαστικών διαπροσωπικών σχέσεων στην οικογένεια
ϋ Ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης σε παιδιά και γονείς
ϋ Ηθικές αρχές και αξίες στην οικογένεια
ϋ Οι συγκρούσεις στην οικογένεια
ϋ Όρια και πειθαρχία
ϋ Η βία μεταξύ συμμαθητών-σημάδια αναγνώρισης και τρόποι παρέμβασης
ϋ Δυσκολίες προσαρμογής στο σχολείο / μαθησιακές δυσκολίες
Η ομάδα θα πραγματοποιείται, με συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων μετά από αίτησή τους, κάθε βδομάδα, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5:30 μ.μ. έως 7 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί μέσα σε 10 συναντήσεις. Ο χώρος διεξαγωγής της ομάδας γονέων θα είναι η αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Ναός Παναγίας), ενώ δε θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.
Για πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2341-3-52171 και 6946081649 (κα Φρεγγίδου).