Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:22:22 μμ
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 14:30

Συμμετοχή Αναστασιάδη σε ημερίδα για τη νεολαία

Ημερίδα με τίτλο ''SMS (Sημαντικά Mηνύματα Sτόχοι) ΝΕΟΛΑΙΑΣ πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα με τον διεθνή τίτλο 'SMS of Youth' είναι μία πρωτοβουλία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν), που στοχεύει στη δημιουργία γεφυρών προκειμένου να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο οι δομές νεολαίας, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις νεολαίας, οι επιχειρήσεις, οι Περιφέρειες, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τα Επιμελητήρια, τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα Ι.Ε.Κ.


Για το έτος 2009 η πρωτοβουλία αυτή είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον. Μέσα από τη  διοργάνωση  ημερίδων  και άλλων δράσεων (διαγωνισμοί βίντεο, sms, ταινιών μικρού μήκους κα,) σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας, αναμένεται να ενισχυθεί η συμμετοχή των νέων  και όλων των φορέων οι οποίοι καλούνται να δώσουν το παρών αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και αναζητώντας συνέργειες.
Για το σκοπό αυτό το παρών στην εκδήλωση έδωσε εκ μέρους του Δήμου Κιλκίς, ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας Κυριάκος Αναστασιάδης, οποίος με την τοποθέτηση-παρέμβαση του ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Δήμου σε θέματα περιβάλλοντος, όπως η λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και του Βιολογικού καθαρισμού, η συμμετοχή στα προγράμματα Ανακύκλωσης και Εξοικονομώ κ.α.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος, η Έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊντζή, ο Αντινομάρχης Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι όλων των βαθμών ΟΤΑ από την περιφέρεια  Κ. Μακεδονίας, εκπρόσωποι των ΤΟΣΥΝ του Νομού μας και πολλοί νέοι.
Στη συνέχεια παρατέθηκε δείπνο με τη συμμετοχή του ΥΜΑΘ, Σταύρου Καλαφάτη, κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις με τον Υπουργό, για διάφορα θέματα που απασχολούν τη Νεολαία, αλλά και τον Δήμο Κιλκίς.