Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 12:06:18 μμ
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007 07:58

Συναντήσεις ΚΕΔΚΕ με αρχηγούς κομμάτων

Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων προγραμματίζει η ΚΕΔΚΕ  ενόψει της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού το 2008 στη Βουλή, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εκκρεμότητες  που αφορούν στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης. Έτσι την ερχόμενη Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007, στις 10.30 το πρωί, αντιπροσωπεία  της ΚΕΔΚΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ν. Κακλαμάνη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη και στη συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Αλαβάνο.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου και την γενική γραμματέα του ΚΚΕ κ. Α. Παπαρήγα, ενώ θα συνεχιστούν και οι επαφές με την Κυβέρνηση.
Στον προϋπολογισμό του 2008 ικανοποιούνται  μερικώς οι διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης.
Για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται το  θέμα των παρακρατηθέντων πόρων της.
Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση προβλέπεται η απόδοση στους ΟΤΑ α΄ βαθμού  ποσού 1,4 δις ευρώ για παρακρατήσεις πόρων μέχρι το 2003. Για τα ειδικότερα θέματα  των ομολόγων που εκκρεμούν – πότε και με ποιον τρόπο  θα δοθούν – το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεσμεύτηκε ήδη να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις τον επόμενο μήνα.
 Επίσης σύμφωνα με δημόσια δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου, διασφαλίστηκε η ανεμπόδιστη χρηματοδότηση των προνοιακών δομών για τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι δηλαδή 31/12/2009.
Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες που αφορούν στα οικονομικά των ΟΤΑ που δεν αντιμετωπίζονται στον προϋπολογισμό, όπως είναι η μισθοδοσία των συμβασιούχων, που μονιμοποιήθηκαν με το Π.Δ. 164, η υποχρηματοδότηση των μεταβιβασθέντων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αρμοδιοτήτων, το κόστος καθαρισμού των φρεατίων και συντήρησης των οδών κ.α.
Τέλος, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για χρηματοδότηση της Δημοτικής Αστυνομίας, το κόστος λειτουργίας της οποίας υπολογίζεται στα 130 εκ. ευρώ κατ΄ έτος.