Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 2:18:39 μμ
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:23

Συνάντηση Κ. Τερζενίδη με πολιτιστικούς συλλόγους

Με τις διοικήσεις των πολιτιστικών συλλόγων όλων των οικισμών του δήμου Δοϊράνης συναντήθηκε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης, «Νέα Εποχή», Κώστας Τερζενίδης και οι συνεργάτες του, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο διαλόγου με φορείς και δημότες, με το κλείσιμο δυο χρόνων θητείας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμαράντων, με τη συμμετοχή των συλλόγων: Αγίου Χαραλάμπους, Ακρίτα, «Αμάραντου», Αμαραντιωτών Θεσσαλονίκης, ΚΑΠΗ Γυναικών Αμαράντων, Δοϊράνης, Δροσάτου και Κορυφής και ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν ουσιαστικός και κράτησε δυο ώρες.
Ο κ. Τερζενίδης χαρακτήρισε «βαριά βιομηχανία» τον τομέα του πολιτισμού για το δήμο Δοϊράνης, γιατί πέρα από την ποιότητα ζωής που προσφέρει στους κατοίκους, μπορεί να συμβάλλει και στην προσέλκυση ετεροδημοτών και επισκεπτών, σε συνδυασμό με την ανάδειξη των ομορφιών του τόπου.
Ωστόσο, σημείωσε, για να γίνει αυτό, απαιτείται όραμα, σχεδιασμός και συντονισμός δράσης, που δυστυχώς λείπουν από τη δημοτική αρχή της Δοϊράνης. Αναφέρθηκε στη δυνατότητα αξιοποίησης συγκεκριμένων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με τα οποία θα μπορούσε ο Δήμος να χρηματοδοτήσει τα «Δοϊράνεια», με μεγάλες εκδηλώσεις για όλους τους οικισμούς, και να αποκτήσει σημαντικές υποδομές, που σήμερα λείπουν.
Ο κ. Τερζενίδης παρουσίασε τις προτάσεις της «Νέας Εποχής» για τον πολιτισμό, ενώ στάθηκε αναλυτικά και στο τι θα μπορούσαν να κάνουν οι σύλλογοι, καλώντας τους να συνεργαστούν, να πραγματοποιούν συναντήσεις ανά τρίμηνο και κοινό σχεδιασμό της δράσης τους. Στα πλαίσια αυτά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρίτα, προσφέρθηκε να καλέσει και να φιλοξενήσει την πρώτη συνάντηση όλων των Συλλόγων, ενώ το μέλος του Συλλόγου Κορυφής, Συμεών Συμεωνίδης πρότεινε την έκδοση ενός κοινού ψηφίσματος όλων των Συλλόγων για την οικολογική σωτηρία της λίμνης Δοϊράνης.