Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 12:51:18 πμ
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:33

Συνάντηση και διάλογος Θ. Πασσαλίδη με κτηνοτροφους

Ο τέως βουλευτής Θεόδωρος Πασσαλίδης δέχτηκε στο πολιτικό του γραφείο στο Κιλκίς την προηγούμενη εβδομάδα κτηνοτρόφους από διάφορα χωριά του Ν. Κιλκίς όπου έγινε εκτενής συζήτηση πάνω στην τιμή του αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος, τα μέτρα που πάρθηκαν και αυτά που πρέπει να παρθούν για να μπορέσουν να επιβιώσουν, το κόστος των ζωοτροφών, η υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης του κρέατος, οι αυστηροί έλεγχοι για την καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων σύμφωνα με τις θεσμοθετημένες δεσμεύσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως αναφέρεται σε ανακο΄νωση του ολιτικού του γραφειου “Για να ενισχυθεί η κτηνοτροφία μας θα πρέπει να γίνει παράλληλα χρηματοδότηση από κοινοτικές πιστώσεις.
Οι άριστες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας επιτρέπουν και την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας και αυτό πρέπει να το προβάλουμε.
Μην ξεχνάμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνώρισε τη φέτα ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας-προέλευσης (ΠΟΠ) που σημαίνει ότι πρέπει να προέρχεται μόνο από την Ελλάδα, από ελληνικά ζώα και να παρασκευάζονται μόνο με τον ελληνικό τρόπο και με αναλογία πρόβειου 70% και κατσικίσιου 30%.
Πρόσφατα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πήρε μεγάλη πρωτοβουλία στήριξης των προϊόντων ελληνικής κτηνοτροφίας, για να αυξηθεί η κατανάλωση των εγχώριων προϊόντων.
Τον τελευταίο καιρό και συγκεκριμένα τον Απρίλιο οι διαβουλεύσεις του  Υπουργού Ανάπτυξης με τις γαλακτοβιομηχανίες απέδωσαν θετικά και ωρισμένες από αυτές μείωσαν την τιμή του φρέσκου γάλακτος στο 1 ευρώ.”
Ο κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης τόνισε ότι σημαντικές πρωτοβουλίες θα αναληφθούν για την βιολογική κτηνοτροφία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Επίσης την περασμένη εβδομάδα ο κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης παραβρέθηκε σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Πολύκαστρο, στα Παρχάρια της Φύσκας του Δήμου Κρουσσών και στο αντάμωμα των Θρακιωτών στο Πεδινό.