Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:33:07 πμ
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 14:07

Συνάντηση Καμηλαράκη με προσωπικό νοσοκομείου

Την πρώτη συνάντησή της με τους εργαζομένους του Νοσοκομείου, πραγματοποίησε η νέα Διοικήτρια κ. Μαίρη Καμηλαράκη - Σαμαρά.
Η κ. Καμηλαράκη, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημ. Αβραμόπουλο για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό της, με την τοποθέτησή της στη θέση της Διοικήτριας, είπε ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντά της στο νευραλγικό χώρο της Υγείας, σε μια δύσκολη περίοδο που ο ιός της νέας γρίπης εξαπλώνεται και στη χώρα μας.


«Αν οι εξελίξεις το επιβάλλουν», τόνισε η κ. Καμηλαράκη, «είμαι απολύτως βέβαιη, ότι με το υψηλό αίσθημα ευθύνης, τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία που διακρίνει όλο το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, βοηθητικό και τεχνικό, που απασχολείται στο χώρο της Υγείας, υπερβάλλοντας τους εαυτούς μας, θα ανταποκριθούμε στην αποστολή μας».
Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε σε ζητήματα  που αφορούν τις ιδιαιτερότητες λειτουργίας αυτής της παραμεθόριας μονάδας υγείας, ζήτησε από τους εργαζόμενους να υποβάλλουν  σύντομα  τις προτάσεις τους, στη βάση μιας εποικοδομητικής συνεργασίας για την επίλυση των προβλημάτων.
«Στην προσπάθεια για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στους πολίτες , με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και κατανόηση των αναγκών του προσωπικού, δεν περισσεύει κανένας. Καθένας από τον Τομέα ευθύνης του και όλοι μαζί, θα εργασθούμε για την επίτευξη των στόχων μας», κατέληξε η κ. Καμηλαράκη.
Στη συνέχεια, ο παθολόγος ιατρός κ. Δημ. Αγαπάκης που συμμετέχει στην επιτροπή λοιμώξεων του Νοσοκομείου, ενημέρωσε το προσωπικό για το «σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των ασθενών με νέα γρίπη Α (Η1Ν1)», σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Κέντρου  Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.)
Τέλος, από τον κ. Αγαπάκη και το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Αιμ. Σάτσογλου  απαντήθηκαν ερωτήσεις του προσωπικού και δόθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις.

Βιογραφικό
Η Μαίρη Καμηλαράκη - Σαμαρά γεννήθηκε στη Λάρισα και είναι προσφυγικής καταγωγής.
Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., Πτυχιούχος Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός της Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ./Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε., σημερινής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. του Πανεπιστημίου Πειραιά, αριστοβάθμια πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ., μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών της σπουδών.
Έχει εργασθεί ως ελεύθερη επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός και ως εκπαιδευτικός και στις τρεις βαθμίδες της Εκπαίδευσης επί είκοσι τρία έτη.
Από το Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι σήμερα άσκησε καθήκοντα Αναπληρώτριας Διευθύντριας στο 2ο Ι.Ε.Κ. Λάρισας.
Διετέλεσε Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Νομαρχία Αθηνών, έχει διοργανώσει επιμορφωτικά σεμινάρια για την περιβαλλοντική αγωγή, έχει συνεργασθεί με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (W.W.F.) και έχει διδάξει στο Π.Ε.Κ. Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας.
Διετέλεσε επίσης, μέλος της αντιπροσωπείας του τμήματος κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας του Τ.Ε.Ε., Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Λάρισας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του Προσκοπικού Κατασκηνωτικού Κέντρου "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" στην Καλλιπεύκη Λάρισας.
Είναι μέλος του Συλλόγου "Φίλοι και Γονείς Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες ΙΑΣΩ", του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Σωματείου "Οι φίλες της Αγάπης", της Πανελλήνιας Οργάνωσης Οικογένειας & Νεότητας (Π.Ο.Ο.Ν.), της Εξωραϊστικής και Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης Λάρισας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών Α.Ε.D.E., του Συλλόγου Κρητικών Λάρισας "Ο Ψηλορείτης" και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας "Γουλανδρή".
Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά σεμινάρια σχετικά με τεχνικά έργα, τη δημόσια διοίκηση και το περιβάλλον και σε ομάδες εργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Μιλάει αγγλικά και ιταλικά.
Είναι παντρεμένη με το Δημήτρη Σαμαρά, Διπλ. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Α.Π.Θ., στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και έχει δύο γιούς.
Στις εθνικές εκλογές του 2007, ως υποψήφια βουλευτή του Κυβερνώντος κόμματος στη Λάρισα, την τίμησαν με την ψήφο τους 19.500 Λαρισαίοι πολίτες και ανακηρύχθηκε δεύτερη επιλαχούσα βουλευτής.