Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 10:46:58 μμ
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 09:55

Συνάντηση στελεχών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από την Κ. Μακεδονία

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς διοργάνωσε διήμερο εκδηλώσεων με την ετήσια συνάντηση μελών του 8ου Τοπικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΤΔΚΠΕ)  στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, την Πέμπτη 17  & την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009.


Οι εργασίες της πρώτης ημέρας που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Π. Γυναικόκαστρο, αφορούσαν στην ενημέρωση για τον προγραμματισμό  του έργου των ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου, Γιαννιτσών, Έδεσσας, Κιλκίς και Νάουσας, καθώς και των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν στο 8ο ΤΔΚΠΕ.  Στη συνάντηση συμμετείχαν 19 Υπεύθυνοι και μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων από τα προαναφερόμενα Κέντρα, καθώς και οι  Υπεύθυνοι Α/θμιας Δυτ. Θεσ/νίκης-Απανωμεριτάκη Όλγα, Αν. Θεσ/νίκης-Καλοπούλου Γεωργία, Γρεβενών- Κατσιανίδης Θεόφιλος, Κοζάνης-Μήλιου Ζωή, Κιλκίς-Μπλάτση Γεωργία,  Πιερίας-Οργανόπουλος Ιωάννης, Φλώρινας-Τσούλης Θωμάς καθώς και της Β/θμιας εκπαίδευσης Ημαθίας-Γούλας Χρήστος, Κοζάνης-Κόκοτας Γεώργιος, Δυτ. Θεσ/νίκης-Μιχελάκη Δέσποινα και  Φαρμάκης Ιωάννης, Πέλλας-Οικονομίδου Αικατερίνη,  Αν. Θεσ/νίκης-Παπαπέτρου Αικατερίνη, Πιερίας-Περδίκης Γεώργιος, Καστοριάς-Σαββίδης Χαράλαμπος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Σπήλαιο και στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Ακολούθησε δίωρη συνάντηση εργασίας στην αίθουσα Συνεδριάσεων  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς με αντικείμενο : Ενέργεια –Ανανεώσιμες Πηγές & Τοπικές Κοινωνίες.
Το πρόγραμμα της δεύτερης  ημέρας  περιλάμβανε  «συζήτηση» και δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου για μαθητές και μαθήτριες,  σχετικού  με το Θεματικό Έτος 2009-2010 Ενέργεια-Ανανεώσιμες Πηγές & Τοπικές Κοινωνίες. Το έντυπο που δημιουργήθηκε, αφού αναπαραχθεί, θα μοιράζεται στους μαθητές και μαθήτριες που θα επισκέπτονται τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του 8ου ΤΔΚΠΕ την τρέχουσα σχολική χρονιά με  σκοπό την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.
Κατά την έναρξη των εργασιών παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Τερζίδης και ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας Προγραμματισμού και Οικισμού κ. Κυριάκος Αναστασιάδης.