Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 2:42:35 πμ
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 07:39

Συνάντηση των ΤΟΣΥΝ στο Δημαρχείο Γαλλικού

 Μια πρώτη επίσημη συνάντηση γνωριμίας για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων των Δήμων του νομού, πραγματοποιήθηκε στον Καμπάνη, την Παρασκευή 30 Μαΐου, με πρωτοβουλία του ΤΟΣΥΝ Δήμου Γαλλικού. Η συνάντηση έλαβε χώρα αρχικά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, παρουσία και του Δημάρχου Γαλλικού, Γιώργου Θεοδωρίδη και φυσικά εκπροσώπων των ΤΟΣΥΝ. Το παρόν τους έδωσαν, σύσσωμο το Συμβούλιο του ΤΟΣΥΝ Κιλκίς, καθώς και μέλη των Συμβουλίων των Μουριών, του Πολυκάστρου, της Ευρωπού και των Κρουσσών. Τα μέλη του ΤΟΣΥΝ Αξιούπολης, λόγω της περιόδου των φοιτητικών εξετάσεων που διανύουμε δεν μπόρεσαν να παραστούν.
Ο Δήμαρχος Γαλλικού, αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους του, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους και τους κάλεσε να αγωνίζονται για το καλό του τόπου τους και φυσικά της νεολαίας που εκπροσωπούν.   
Από την πλευρά του, παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Γαλλικού, Λάζαρος Τυρεκίδης έκανε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα δράσεις του Συμβουλίου, αλλά και για όσες έπονται, όπως επίσης και για τα κενά που δημιουργούνται στα ΤΟΣΥΝ, από την καθυστέρηση έκδοσης της απαραίτητης εγκυκλίου, που θα ορίζει τους τρόπους λειτουργίας τους.  
Στη συνέχεια, και αφού έλαβαν χώρα οι απαραίτητες συστάσεις μεταξύ των νέων, δόθηκε η ευκαιρία και στα υπόλοιπα ΤΟΣΥΝ να τοποθετηθούν. Έτσι, στα πλαίσια της συζήτησης και του διαλόγου που ακολούθησε, τα παιδιά κατέθεσαν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για τις μελλοντικές δράσεις τους.
Από όλους τους παριστάμενους, ως καταλυτικός παράγοντας για την επιτυχία των επόμενων δράσεων αναδείχθηκε ο εθελοντισμός, ενώ τονίστηκε ότι για να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα, εφεξής θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία, τόσο μεταξύ των ΤΟΣΥΝ, όσο και με διαφόρους φορείς, αλλά και με τους υπόλοιπους νέους.
Αργότερα, ακολούθησε γεύμα σε ταβέρνα του Καμπάνη, προσφορά του Δήμου Γαλλικού, όπου τα παιδιά μετέφεραν τις συζητήσεις και το συντονισμό των δράσεών τους.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Κιλκίς, με δήλωση (που μεταφέρθηκε στη συνάντηση) του Πρόεδρου του, Παύλου Τονικίδη, είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τα ΤΟΣΥΝ σε θέματα εργασίας.  
Η πρωτοβουλία του ΤΟΣΥΝ Δήμου Γαλλικού, που έφερε κοντά τα παιδιά, χαιρετίστηκε με τα καλύτερα λόγια κατ΄ ομολογίαν και των μελών των ΤΟΣΥΝ που συμμετείχαν στη συνάντηση.