Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 8:58:22 μμ
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 06:25

Συνάντηση Τζούρτζου με το νομάρχη Κιλκίς

Στο πλαίσιο της ευθύνης και της αναγκαιότητας για την επίλυση των προβλημάτων στο δήμο Γουμένισσας, ο δημοτικός σύμβουλος  και επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας» κ. Αθανάσιος Τζούρτζος συνοδευόμενος από τους προέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων: Γρίβας  Αθανάσιο Θεοδώρου,  Κατσανερής  Αλεξάνδρα Πάντη, Στάθη  Εμμανουήλ Πετρέντση, Πενταλόφου Χρήστο Εμεξετζίδη και Κάρπης Πέτρο Κούδη, επισκέφθηκαν πρόσφατα το νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα, με τον οποίο είχαν μια πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία.


Συγκεκριμένα του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εστιάζοντας κυρίως στα έργα υποδομών αλλά και σε έργα καθημερινότητας για τα οποία ζήτησαν τη συνδρομή της νομαρχίας για να επιλυθούν. 
Από την πλευρά του ο νομάρχης κ. Μπαλάσκας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από το δήμο Γουμένισσας και τους συνεχάρη για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τον τόπο τους. Με πολύ προσοχή εξέτασε τα αιτήματά τους και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση των παρακάτω έργων:
Τοπικό  Διαμέρισμα Γρίβας: Κατασκευή συμπληρωματικής Δεξαμενής ύδρευσης (Με προγραμματική σύμβαση με το δήμο Γουμένισσας)
Τοπικό Διαμέρισμα Γερακώνας: Αποπεράτωση Αγροτικού Ιατρείου
Τοπικό Διαμέρισμα Καστανερής: Έργο Ανάπλασης Κοιμητηρίων (Με προγραμματική σύμβαση με το δήμο Γουμένισσας)
Τοπικό Διαμέρισμα Στάθη: Διαμόρφωση εισόδου στην βόρεια είσοδο του οικισμού
Τοπικό Συμβούλιο Πενταλόφου: Επέκταση  γεωφράγματος Πενταλόφου
Τοπικό Διαμέρισμα Κάρπης: Επέκταση Αρδευτικού δικτύου προς Γοργόπη
Μετά από την εξέλιξη αυτή, με κοινή δήλωση τους οι πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων  εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη στάση του Νομάρχη Κιλκίς κ. Μπαλάσκα.
Παράλληλα, τον ευχαριστούν για την άμεση ανταπόκρισή του, ώστε  να λυθούν χρόνια προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες των παραπάνω Τοπικών Διαμερισμάτων.
Ο επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας» δημοτικός σύμβουλος Γουμένισσας Αθανάσιος Τζούρτζος  μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε τα εξής:
«Θεωρούμε χρέος μας να υπηρετούμε την τοπική κοινωνία η οποία μας εμπιστεύτηκε,  να την εκπροσωπούμε μέσα από το θεσμικό μας ρόλο,  ως δημοτική παράταξη. Στο πλαίσιο αυτό επισκεφθήκαμε το νομάρχη Κιλκίς κ. Μπαλάσκα και του θέσαμε συγκεκριμένες  προτάσεις, τις οποίες  επεξεργαστήκαμε  και αξιολογήσαμε με τα τοπικά συμβούλια. Η αποδοχή των προτάσεών μας από τον κ. Μπαλάσκα είναι ένα θετικό βήμα, που θα ολοκληρωθεί όταν ξεκινήσουν να υλοποιούνται κάποιες από αυτές, ελπίζω σύντομα.
Βέβαια, απαιτείται και μια διαδικασία στην οποία ο δήμος Γουμένισσας οφείλει να συμμετέχει και να ενισχύει την προσπάθεια αυτή.
Άλλωστε πάγια θέση μας ήταν και παραμένει  η συνεργασία του δήμου μας  με τον β΄  βαθμό αυτοδιοίκησης τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των έργων.
Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους των Τοπικών συμβουλίων που έδωσαν το παρόν σε αυτή την πρωτοβουλία  της παράταξής μας επιδεικνύοντας  υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Ευχαριστώ επίσης και τον κ.  Νομάρχη  για την ανταπόκρισή του.
Θέλω τέλος να διαβεβαιώσω τους δημότες μας ότι καθημερινά ως δημοτική παράταξη  είμαστε παρόντες και δίνουμε τη μάχη για να λύσουμε τα προβλήματα στο δήμο Γουμένισσας,  τη στιγμή που  η δημοτική αρχή συνεχίζει να είναι απούσα και  αδιάφορη  για το μέλλον του τόπου  μας.