Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 7:41:42 μμ
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 11:42

Συναντήθηκαν με Σαμαρά οι εκδότες της Περιφέρειας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκδότες της Περιφέρειας συζήτησαν με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων σε συνάντησή τους στο γραφείο του  προέδρου στη Ρηγίλλης. Η άμεση αντιμετώπιση της ρευστότητας μετά την οικονομική κρίση καθώς και οι βελτιώσεις του Ν. 3548/07 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με ουσιώδη ανταλλαγή απόψεων καθώς και ανάλυση των σημερινών δεδομένων.
Το Δ.Σ. της Ένωσης παρουσίασε με στοιχεία τη σημερινή ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μιας και η Πολιτεία είχε υποσχεθεί την ενίσχυση μέσω δανειοδότησης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στους εκδότες της περιφέρειας, αλλά η ασταθής πολιτική κατάσταση με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών δεν επέτρεψε την υλοποίηση της αναγκαίας για τον Τύπο της περιφέρειας δανειοδότησης.
Παράλληλα, παρ’ ότι ο διάλογος για τις βελτιώσεις του νόμου που διέπει τις περιφερειακές εφημερίδες είχε ολοκληρωθεί τον περασμένο Ιούλιο με τη συμμετοχή των Ενώσεων, των ιδιοκτητών και των δημοσιογράφων, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν προχώρησε στις βελτιώσεις του νόμου ενώ και μέχρι σήμερα καμία ενέργεια δεν έχει γίνει στην κατεύθυνση αυτή.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατανοώντας το αδιέξοδο των εκδοτών της περιφέρειας, υποσχέθηκε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια άμεσης ικανοποίησης των δύο μεγάλων αιτημάτων του κλάδου δηλώνοντας ότι οι πρωτοβουλίες που θ’ αναλάβει δεν θα έχουν αντιπολιτευτικό χαρακτήρα αλλά θ’ αποσκοπούν στην άμεση επίλυση των προβλημάτων των περιφερειακών εφημερίδων.
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, και σε φιλικό κλίμα συζητήθηκαν τόσο τα καθημερινά προβλήματα της ελληνικής περιφέρειας όσο και ο αυξημένος ρόλος ευθύνης των τοπικών εκδοτών στις τοπικές κοινωνίες.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η οικονομική κατάσταση της χώρας που απειλεί την καθημερινότητα των πολιτών καθώς και η νέα πραγματικότητα για την ελληνική περιφέρεια με την επικείμενη εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης, διατυπώνοντας και οι δύο πλευρές τις ανησυχίες τους για το δύσκολο εγχείρημα, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να δηλώνει καθημερινός αναγνώστης περιφερειακών εφημερίδων αποδεικνύοντας πράγματι ότι γνωρίζει πολύ καλά τον χάρτη της ελληνικής περιφέρειας και τις κατά τόπους περιφερειακές εφημερίδες.