Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 10:02:31 μμ
Σάββατο, 09 Μαϊος 2009 04:04

Σύνδεσμος τεσσάρων δήμων για τα νερά του Πάικου

Τη σύσταση Συνδέσμου στον οποίο θα συμμετέχουν οι Δήμοι Ευρωπού, Πολυκάστρου, Αξιούπολης και Γουμένισσας, με σκοπό τη διαχείριση των υδάτινων πόρων του όρους Πάϊκου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρωπού. Ο Δήμαρχος Ευθύμης Κουρτζανίδης στην εισήγησή του  αναφέρθηκε στις πραγματοποιηθείσες συναντήσεις των τεσσάρων Δημάρχων, στην αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου και στα πολλά οφέλη που θα προκύψουν.


Το έργο θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα του Δήμου Πολυκάστρου, που ως γνωστόν ταλαιπωρείται  τόσο από την ανεπάρκεια όσο και από την ακαταλληλότητα του πόσιμο ύδατος και των Δήμων Αξιούπολης και Ευρωπού, οι οποίοι κατά τους θερινούς μήνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Ευτυχής συγκυρία για την προώθηση της δράσης αποτελεί η παρουσία του κου Κιλτίδη Κωνσταντίνου ως Υφυπουργού στο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το έργο εντάχθηκε στον προγραμματισμό του Υπουργείου με προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων ευρώ  και περιλαμβάνει την κατασκευή δύο υδατοδεξαμενών, μία για ύδρευση, που θα καλύπτει τις ανάγκες των τεσσάρων Δήμων και μία για άρδευση, για τις ανάγκες του Δήμου Γουμένισσας και για τον εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα του Δήμου Ευρωπού κατά τους χειμερινούς μήνες.
Έδρα του Συνδέσμου θα είναι το Πολύκαστρο, το δε συμβούλιο θα είναι πενταμελές, με δυο μέλη από το Πολυκάστρο και από ένα από τους άλλους Δήμους.
Ο Σύνδεσμος θα πρέπει να προβεί στην κατασκευή εργοταξίου για τον καθαρισμό του νερού και να κατασκευάσει το νέο  δίκτυο ύδρευσης.
Ακόμη, στο συμβούλιο επανήλθε το θέμα της εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου του Ευρωπού, που βρίσκεται στο χώρο του Κολυμβητηρίου, και κατά πλειοψηφία, μία ψήφος κατά, αποφασίσθηκε η εκμίσθωσή του, ενώ τους όρους εκμίσθωσης θα ορίσει η Δημαρχιακή επιτροπή.