Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 12:25:13 πμ
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:25

Συνελήφθη δικηγόρος με σκληρό πορνογραφικό υλικό

Ένας 47χρονος δικηγόρος του Κιλκίς συνελήφθη  ύστερα από έφοδο της Ασφάλειας Κιλκίς με τη συνοδεία της Εισαγγελέα στο γραφείο του. Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του δικηγόρου βρέθηκαν κατεβασμένα αρχεία από ιστοσελίδα που διακινούσε σκληρό πορνογραφικό υλικό. Η σύλληψη του δικηγόρου έγινε ύστερα από ενημέρωση της Ιντερπόλ στην ελληνική αστυνομία. Η Ιντερπόλ παρακολουθεί τις ιστοσελίδες με παρόμοιο υλικό και καταγράφει εκείνους που κατεβάζουν (και διακινούν τα) αρχεία με σκληρό πορνό όπου πρωταγωνιστούν ανήλικα παιδιά. Μετά τη διακρίβωση - ταυτοποίηση  των ηλεκτρονικών ιχνών του η αστυνομία έδρασε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου.


Από την πλευρά του δικηγόρου  αναφέρεται ότι δεν υπήρχε σκόπιμη αναπαραγωγή του αρχείου αλλά κατά κάποιο τρόπο έγινε με αυτόματο τρόπο χωρίς τη δική του συμμετοχή,  και πως ό ίδιος απλά επισκέφθηκε ελεύθερες ιστοσελίδες.
Η σύλληψη του δικηγόρου προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της πόλης.  Ο συλληφθείς είναι παντρεμένος με δυο παιδιά. Για τις εναντίον του απαγγελθείσες  κατηγορίες απολογείται σήμερα.