Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 4:29:06 πμ
Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 21:34

Συνελήφθη η 66χρονη «ειπράκτορας» της σπείρας. Επιστράφηκαν τα 7.750 στην 84χρονη από το Κιλκίς

Έδρασε και στην Καστοριά αποσπώντας 10.000 ευρώ από 82χρονη. Πέντε απόπειρες στην Φλώρινα την ημέρα της σύλληψής της. Καθοριστικά τα στοιχεία και οι περιγραφές που απέστειλε η Ασφάλεια Κιλκίς.

 

Ευρύτερη του Κιλκίς ήταν η δράση της σπείρας που εξαπάτησε την Πέμπτη την  84χρονη  στο Κιλκίς και της απέσπασε 7.750 ευρώ. Η δράση της επεκτείνονταν σε Φλώρινα και Καστοριά και όπως προκύπτει από ανακοίνωση της αστυνομίας στο διάστημα από τις 30 Μαρτίου έως και τις 12 Απριλίου επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους σε εφτά περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης συνολικά. Σε πέντε ως απόπειρες και σε δυο περιπτώσεις ως τετελεσμένο αδίκημα.

Η Αστυνομία συνέλαβε τελικά τη μια εκ των δραστών (γυναίκα) και είναι αυτή που μάζεψε τα χρήματα που πέταξε με σακούλα η 84χρονη του Κιλκίς. Μάλιστα το χρώμα της σακούλας (κίτρινο) και η ακριβέστατη περιγραφή την οποία έδωσε η γιαγιά συνέβαλαν τα μέγιστα στον εντοπισμό της 66χρονης αλλοδαπής (Βουλγαρική υπηκοότητα) στην Φλώρινα από τους άνδρες της εκεί Ασφάλειας σε συνεργασία φυσικά με την Ασφάλεια Κιλκίς.

Μάλιστα η 84χρονη από το Κιλκίς αναγνώρισε αμέσως τη συλληφθείσα ενώ έδωσε και πλήρη περιγραφή των χρημάτων που έβαλε στη σακούλα. Είναι και τα μόνα που βρέθηκαν άθικτα. Δεν πρόλαβε η σπείρα να τα …φυγαδεύσει.

Η συλληφθείσα είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ως συνεργών της.

Η θρασύτατη δράση της σπείρας  προκύπτει και από το εξοργιστικό γεγονός ότι ενώ είχαν αποσπάσει τα 7.750 ευρώ από την 84χρονη γιαγιά του Κιλκίς την Πέμπτη 11 Απριλίου, την επόμενη ημέρα Παρασκευή 12 Απριλίου τηλεφώνησαν σε πέντε ανυποψίαστους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, όπου βρέθηκαν προσποιούμενοι γιατρούς, διευθυντές νοσοκομείων ή και συγγενικό (των πολιτών) πρόσωπο εφαρμόζοντας το γνωστό κόλπο (απαιτείται εγχείρηση, δώστε χρήματα να σώσουμε τον συγγενή σας)

Στην Φλώρινα το κόλπο δεν έπιασε και ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία ήταν ήδη ενημερωμένη από την Ασφάλεια Κιλκίς. Μάλιστα όπως προαναφέρθηκε οι λεπτομερείς περιγραφές οδήγησαν στον εντοπισμό και σύλληψη της 66χρονης «εισπράκτορα»  και στην αναζήτηση άλλων δυο συνεργών της.

Σήμερα (Σάββατο 13 Απριλίου)  το πρωί αστυνομικοί της Φλώρινας ήρθαν στο Κιλκίς και στην Α.Δ. Κιλκίς κλήθηκε η γιαγιά και της επιστράφηκαν τα 7.750 ευρώ αφού βεβαίως προηγήθηκαν  όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Από την προανάκριση της Ασφάλειας Φλώρινας διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, με πανομοιότυπο τρόπο, κατάφεραν να εξαπατήσουν στις  30-03-2024 82χρονη ημεδαπή στην πόλη της Καστοριάς, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ. Δυστυχώς τα χρήματα αυτά δεν βρέθηκαν.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των -7.750- ευρώ,
  • -1- κινητό τηλέφωνο,
  • -1- κάρτα sim,
  • -2- ατζέντες και
  • -4- εισιτήρια του ΚΤΕΛ