Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 1:11:33 μμ
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007 08:19

Συνέχιση ρυθμίσεων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς ενημερώνει, όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που είχαν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 3518/06 και έχασαν το δικαίωμα ρύθμισης, λόγω μη πληρωμής τρεχουσών εισφορών τους, πως ο οργανισμός του ΟΑΕΕ μετά από διαβουλεύσεις με την διοίκηση του Συλλόγου απεδέχθη το δίκαιο αίτημά του και εξέδωσε απόφαση η οποία καθορίζει την συνέχιση των ρυθμίσεων των ασφαλισμένων που είχαν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 3518/06 και έχασαν το δικαίωμα λόγω μη πληρωμής τρεχουσών εισφορών.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς είναι ικανοποιημένη από την έκβαση του αποτελέσματος, καθότι το αίτημα του ικανοποιεί εκαντοντάδες ασφαλισμένους σε όλη την επικράτεια.
Δηλώνει επίσης πως θα βρίσκεται αρωγός στο πλευρό του εμπορικού κόσμου, όπως άλλωστε το πράττει, διεκδικώντας πάντα τα δίκαια αιτήματα του.
          Περισσότερες  πληροφορίες  στα γραφεία του Συλλόγου και στο τοπικό γραφείο του ΟΑΕΕ.

To αίτημα
Η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου προς το διοικητή του ΟΑΕΕ με την τεκμηρίωση του αιτήματος έχει ως εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι διαμαρτυρίες και οι ανησυχίες των μελών μας που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, σχετικά με τις αποφάσεις ρύθμισης των οφειλόμενων χρεών τους που έγιναν σε δόσεις, με τον Ν.3518/06.
Σε αρκετές περιπτώσεις. παρατηρήθηκε ακύρωση των συγκεκριμένων αποφάσεων ρύθμισης, είτε επειδή δεν παρέλαβαν  την  ταχυπληρωμή για την τρέχουσα εισφορά τους, είτε θεωρήθηκαν εκπρόθεσμοι για μία ημέρα, είτε έκαναν διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και το μηχανογραφημένο σύστημα τους απέρριψε, είτε δεν έχουν εξοικειωθεί με  το νέο μηχανογραφημένο σύστημα, είτε δεν έχουν ενημερωθεί σωστά.  
Γνωρίζοντας ότι πρόθεση όλων των ασφαλισμένων που εντάχθηκαν στη ρύθμιση  είναι να εξοφλήσουν τα χρέη τους,
Αιτούμαστε για όλους αυτούς τους ασφαλισμένους που έκαναν ρύθμιση με τις διατάξεις του Ν.3518/06 και στη συνέχεια ακυρώθηκαν(προσωρινά ή οριστικά για τους προαναφερόμενους παραπάνω λόγους), να τους δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία χωρίς να γίνει ακύρωση της απόφασης ρύθμισης των οφειλόμενων εισφορών τους σε δόσεις.
Θεωρούμε πως μια τέτοια απόφαση θα είναι οικονομική ελάφρυνση για τους ασφαλισμένους υπό ρύθμιση και θα ισχυροποιήσει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του νέου Οργανισμού και των ασφαλισμένων».