Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:01:32 μμ
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:59

Σύσκεψη Κιλτίδη για αδέσποτα ζώα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης είχε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και με εκπροσώπους των δέκα μεγαλύτερων πληθυσμιακά Δήμων της χώρας για το θέμα των αδέσποτων ζώων. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Αθηναίων, Πατρέων, Ηρακλείου, Λάρισας, Ιωαννίνων, Βόλου, Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών, ο Πρόεδρος του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε κ. Σπύρος Κυριάκης, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ. Αθηνά Τραχήλη, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Νίκος Παπαδόδημας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνιάτρων μικρών ζώων Αττικής κ. Θεόδωρος Χιωτάκης.
Κατά τη σύσκεψη ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στο θέμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων που απορρέουν κυρίως  από τη μη εφαρμογή της Νομοθεσίας, έκανε μνεία στην εγκύκλιο που εξεδόθη το περασμένο καλοκαίρι  σχετικά με τη διακίνηση αδέσποτων ζώων σε χώρες του εξωτερικού και ζήτησε τη συνδρομή και τις προτάσεις των συμμετεχόντων φορέων για να συμβάλλουν από κοινού στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης για τα αδέσποτα ζώα.
Οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ αναφέρθηκαν στις θεσμικές υποχρεώσεις τους αναφορικά με την περισυλλογή - στείρωση των αδέσποτων ζώων, την προσωρινή φιλοξενία σε κυνοκομεία ή καταφύγια και την απελευθέρωσή τους στο φυσικό περιβάλλον, παραδέχθηκαν ωστόσο ότι το θέμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι πολυσύνθετο και αδυνατούν να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Στάθηκαν δε θετικά στις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει ο κ. Υφυπουργός σε ότι αφορά την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρέμβασης για τα αδέσποτα ζώα και δήλωσαν ότι θα το υποστηρίξουν.

Επιχειρώντας ...
το μέλλον

Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς και τις αλλαγές στις διαδικασίες αξιολόγησης και πιστοποίησης των επιχειρήσεων και καταβολής των πληρωμών θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας Ελευθέριος Σταυρόπουλος στην ημερίδα, με θέμα «Επιχειρώντας ... το μέλλον», την οποία συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Ανάπτυξης, η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων,  το Επιμελητήριο Κιλκίς και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Κιλκίς στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 17:00.
Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας Ελ. Σταυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης, το μέλος Δ.Σ. της ΕΕΔΕ Θ. Σταυρόπουλος,  ο διευθυντής τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ Σ. Πολυχρόνης και ο υπεύθυνος Μονάδας Διαχείρισης & Παρακολούθησης του Ε.Π.Α.Ν. Δ. Αργυρόπουλος. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νομάρχης Κιλκίς Ε. Μπαλάσκας
Η είσοδος είναι ελεύθερη και τις εργασίες της ημερίδας μπορούν να τις παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ουσιαστική συζήτηση και θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα των συμμετεχόντων.