Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 5:55:36 πμ
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008 06:28

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο με τους καταστηματάρχες του πεζόδρομου Κιλκίς

 Συνάντηση με επαγγελματίες του Κιλκίς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχαγωγίας και διασκέδασης είχε τη Δευτέρα 21 Απριλίου στο Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος  του φορέα, Π. Τονικίδης.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του ΕΒΕ για το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε με τα καταστήματα της οδού 25ης Μαρτίου, έπειτα από τη σύλληψη 25 ιδιοκτητών, με τη διαδικασία του αυτόφωρου και την παραπομπή τους σε τακτική δικάσιμο.

     Όπως τόνισαν οι επαγγελματίες στη συνάντηση, πρόθεσή τους δεν είναι η παράβαση της κείμενης νομοθεσίας σε βάρος των πολιτών, αλλά αντίθετα η παροχή υψηλότερων υπηρεσιών σ’ αυτούς, καθώς κι η διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας στον συγκεκριμένο κλάδο.
     Όσο για το θέμα των προσθηκών στα καταστήματα, δήλωσαν πρόθυμοι να συμμορφωθούν με τη κείμενη νομοθεσία  εφ’ όσον όμως τους παρασχεθεί ικανός χρόνος για τις απαραίτητες τροποποιήσεις και με την προϋπόθεση ότι δεν θα επιβληθούν εξοντωτικά πρόστιμα, που θα συνεπάγονται ακόμα και κλείσιμο επιχειρήσεων με συνέπεια την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας.
     Στη συνάντηση ο κ. Τονικίδης εξέφρασε την κατανόηση της διοίκησης του ΕΒΕ στο σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης που δημιουργείται για τις επιχειρήσεις και υποσχέθηκε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για ν’ αποτραπούν οι δυσάρεστες συνέπειες απ’ την εφαρμογή της νομοθεσίας, την οποία επιθυμούν όλοι.
     Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες συναντήσεις με την Εισαγγελέα Κιλκίς, τους Βουλευτές, το Νομάρχη, τους Δημάρχους και άλλους παράγοντες, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για το τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται.
     Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι επαγγελματίες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τον προσβλητικό-όπως τον χαρακτήρισαν-τρόπο που παρεμβαίνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Παράλληλα εξέφρασαν τη βούληση να κινηθούν ενιαία προκειμένου να προστατεύσουν αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις και τις δραστηριότητές τους.