espa pkm

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2025, 12:38:56 πμ
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 15:54

Τα είπαν και τα έψαλαν και αμαρτία δεν έχουν

agrotes-antiperifereiarxhs
Θορυβημένη η κυβέρνηση από τη διαρκώς ογκούμενη αγροτική κινητοποίηση επιχειρεί πολιτικό «μασάζ» με ανάληψη πρωτοβουλιών διαβούλευσης με τις διαμαρτυρόμενους.
Χθες το βράδυ λοιπόν στη Θεσσαλονίκη επρόκειτο να συναντηθούν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσαυτάρης με τον Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα προκειμένου να συζητηθούν τα πολυσυζητημένα άλλωστε αγροτικά προβλήματα και αιτήματα.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του περιφερειάρχη λοιπόν οργανώθηκε το πρωί της Τετάρτης τρίωρη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας όπου ο κ. Τζιτζικώστας άκουσε και συζήτησε με τους εκπροσώπους των αγροτών της περιφέρειας.
Στη σύσκεψη ήταν παρόντες από το ν. Κιλκίς ο αντιπεριφερειάρχης  (και ως θεματικός του πρωτογενούς τομέα) Χρήστος Γκουντενούδης, και οι κ. Γιώργος Λασκάκης, Γιάννης Συμεωνίδης και Φίλιππας Κοτανίδης.
Είναι προφανές ότι στη σύσκεψη αυτή οι αγρότες κάθε νομού έθεσαν και τα επιμέρους αιτήματα των περιοχών τους., Τουτ’ αυτό έπραξαν και οι ημέτεροι με έμφαση βεβαίως στο γενικότερο καρκίνωμα της αβάσταχτης αύξησης του κόστους παραγωγής που ναρκοθετεί και συνεχώς συρρικνώνει τον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα.
Οι υπουργικές απαντήσεις αναμένονται. Αλλά δεν είναι πολλοί όσοι στοιχηματίζουν πως θα δοθούν από τον κ. Τσαυτάρη.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιτλος: Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας ενόψει της συνάντησης Τζιτζικώστα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσαυτάρη