Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, 7:35:18 μμ
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 11:05

Θα γίνει το θαύμα; Για να πληρωθούν τις επιδοτήσεις πριν τις γιορτές 12.000 αγρότες του νομού

Γίνονται θαύματα στις μέρες μας; Δέονται στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγρότες μας μήπως και φέτος αποφευχθεί το γενικό μπάχαλο των τελευταίων ετών   και πληρωθούν έγκαιρα τις επιδοτήσεις ώστε να κάνουν γιορτές. Συλλειτουργοί στη δέηση και οι καταστηματάρχες του Κιλκίς και εν γένει οι άνθρωποι της αγοράς που αναμένουν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ των επιδοτήσεων για να ζεστάνουν τα ισχνά ταμεία τους.

Η μέχρι τώρα πείρα δεν επιτρέπει αισιόδοξες σκέψεις. Ωστόσο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου ως γνωστόν τοποθετήθηκε από τον κ. Κιλτίδη αντιπρόεδρος ο Κ. Γιαννόπουλος, αφέθηκε να διαρρεύσει μια χαραμάδα άκρας αισιοδοξίας. Ενδέχεται, λένε κάποιοι, φέτος οι επιδοτήσεις να καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα και μάλιστα στο ακέραιο. Ο ορισμός του θαύματος δηλαδή.
Αλλά από τις υπερκόσμιες σκέψεις ας προσγειωθούμε στην πεζή πραγματικότητα των εγκόσμιων ελέγχων. Το όλο σύστημα φέτος δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση καθώς ο αριθμός των λαθών είναι σαφώς περιορισμένος μετά την περσινή τραγωδία.
Στην Ένωση Συνεταιρισμών Κιλκίς  έχουν στρατοπεδεύσει οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ που διενεργούν τους επιτόπιους ελέγχους και καταχωρούν στους υπολογιστές τα αποτελέσματα.
Χωρίς κανείς στην ΕΑΣ Κιλκίς να παίρνει όρκο, διατείνονται πως στις αρχές Δεκεμβρίου είναι εφικτό το κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων ώστε να ξεκινήσουν οι πληρωμές.
Η αισιοδοξία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ούτε τους δώδεκα χιλιάδες αγρότες του νομού θα βάψει. Αν μάλιστα καταβληθεί και το χρήμα εγκαίρως όλοι θα είναι χαρούμενοι. Αλλιώς οι γνώριμες σκηνές με τις λίγες δεκάδες σκηνίτες στα μπλόκα αγρότες θα ξανακάνουν την εμφάνισή τους.