Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 11:00:40 πμ
Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 06:42

Τιμή στους προσκόπους

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων τιμήθηκε μαζί με άλλους πέντε φορείς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην εκδήλωση της έναρξης της Δασικής Εβδομάδας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο κατάμεστο από κόσμο μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, για την αδιάλειπτη προσφορά του στο περιβάλλον. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Σ.Ε.Π. ο Έφορος Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Μωυσίδης, ενώ την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., καθηγητής Παναγιώτης Στεφανίδης.
Λίγο νωρίτερα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης εξήρε στην ομιλία του το έργο των Προσκόπων, τη μεγάλη βοήθεια που προσέφεραν στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και το παιδαγωγικό έργο που επιτελούν στους νέους της χώρας μας. Ο κ. Μωυσίδης, αφού ευχαρίστησε για τη βράβευση ως αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλει το Σώμα όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του: «Εκπροσωπώ την Προσκοπική Κίνηση που αριθμεί 20.000 μέλη. Το 2010 το Σ.Ε.Π. συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και λειτουργίας μέσα στην ελληνική κοινωνία. Ένα αιώνα προσπάθειας για το δάσος, εκπαίδευσης για το περιβάλλον και διαπαιδαγώγησης των νέων. Υποσχόμαστε στην προσκοπική μας τιμή ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».
Τον κ. Μωυσίδη πλαισίωσαν ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Χρ. Μπάμπουρας, οι Έφοροι Κ. & Δ. Μακεδονίας Τ. Παπαδημητρίου και Α. Χιονίδης, ο Περιφερειακός Έφορος Κιλκίς Χρ. Τομπουλίδης και οι Έφοροι της Π.Ε. Κιλκίς Χρ. Καναρόπουλος και Χρ. Ζώγκας.