Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 6:36:12 μμ
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:35

Τίμησαν τη μνήμη του Ήρωα Αντώνη Καμπάνη

 Στα πλαίσια της 95ης επετείου από την ιστορική μάχη και απελευθέρωση του Κιλκίς και κατ΄ επέκταση του οικισμού Καμπάνη, ο Δήμος Γαλλικού πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή, 22 Ιουνίου 2008, την καθιερωμένη εκδήλωση του προς τιμήν του Συνταγματάρχη του Πεζικού Αντώνη Καμπάνη,.
Ο Αντώνιος Καμπάνης, τραυματίσθηκε θανάσιμα στη μάχη του Κιλκίς στις 21-6-1913 και άφησε την τελευταία του πνοή στην περιοχή του σημερινού ομώνυμου δημοτικού διαμερίσματος, που φέρει τιμητικώς το όνομά του.
Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο προτομής του Αντώνη Καμπάνη στο δημοτικό πάρκο του οικισμού, τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, Κώστας Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΑΓΑ, Αλέξανδρος Σαββίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δέσποινα Μαραγκουδάκη και Νίκος Χωλίδης, ο Υποδιοικητής της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας πεζικού Νέας Σάντας, καθώς και πλήθος κόσμου.
Για την σπουδαιότητα της ημέρας μίλησε ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης. Όπως είπε, «είναι ιδιαίτερη ημέρα σήμερα, για όλους μας, πρώτα απ’ όλα, διότι τιμούμε τον Συνταγματάρχη Αντώνιο Καμπάνη αλλά και όλους εκείνους που έπεσαν για την αξία της ελευθερίας… Η επική μάχη του Κιλκίς με τους χιλιάδες νεκρούς, ήταν μια μάχη καθοριστικής σημασίας για την οριοθέτηση των ελληνικών συνόρων και όπως είναι σε όλους γνωστό προδίκασε την έκβαση του δευτέρου βαλκανικού πολέμου. Σήμερα που απολαμβάνουμε την ελευθερία μας, την ειρηνική συμβίωση και συνύπαρξη με τους γειτονικούς λαούς και οικοδομούμε περαιτέρω σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας, το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στους νεκρούς μας  είναι η ιστορική μνήμη και ο σεβασμός στον ηρωικό αγώνα τους.»
Χαιρετισμό έστειλε και ο δισέγγονος του γενναίου Συνταγματάρχη Γιάννης Λ. Καμπάνης, ο οποίος ήταν παρών στην  περσινή εκδήλωση. Στο τηλεγράφημα του, ανέφερε ότι δεν ήταν δυνατό να παραστεί στη φετινή διοργάνωση, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Παρόλα αυτά τόνισε ότι «ευρίσκομαι κοντά σας με όλους αυτούς τους «επιφανείς Πατριώτες (που πέρσι με εξέπληξαν με την λεβεντιά τους), τιμώντας φέτος και για πάντα την λεβεντιά και την αυτοθυσία του προγόνου μου Αντώνη Καμπάνη».
Την εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Γαλλικού σε συνεργασία με το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Καμπάνη, συντόνιζε η Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, Σεβαστή Κυριακίδου.