Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 1:01:30 πμ
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 13:36

ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΚΙΛΚΙΣ : Fashion street party “Re-move” στα άνω Λαδάδικα

Στις Ιουλίου το ΤΕΙ Κιλκίς ζωντανεύει τη Δυτική πλευρά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, σε μία μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, από τις 18.00 μέχρι αργά, στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή.
Το fashion street party διοργανώνει το Τμήμα Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων του ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης, σε συνεργασία με το art restaurant punto es και την boutique indigo, που είχαν την τόλμη να εγκατασταθούν στα "άγνωστα" Άνω Λαδάδικα, πίσω από την οδό Πολυτεχνείου και τα Δικαστήρια.

To σύνθημα re-move διατρέχει την εκδήλωση: τολμήστε τη Δυτική πλευρά του κέντρου για shopping και διασκέδαση, μα και πολιτισμό.
Στη στοά, που ξεκινά από το 17Β της Πολυτεχνείου και καταλήγει στην Ολυμπίου Διαμαντή, θα συναντήσετε τις σφαίρες της αναγέννησης, ένα εικαστικό των σχεδιαστών μόδας του ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης, που συμβολίζει την αναγέννηση μέσα από τον πολιτισμό και τη δημιουργία.
Βγαίνοντας στην Ολυμπίου Διαμαντή, μπροστά από την μπουτίκ indigo, ο καταρράκτης της μνήμης, δημιουργία των σχεδιαστών, αναφέρεται στις λαμπερές μνήμες μιας περιοχής, που ήταν μέρος του παλιού εμπορικού κέντρου της πόλης.
Η μπουτίκ indigo φιλοξενεί τα κατάλευκα ρούχα origami flowers της σχεδιάστριας μόδας Γιώτας Καϊοπούλου, αποφοίτου του ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης. Τα origami water bombs των φοιτητών και οι ζωγραφικοί πίνακες της Γιώτας συμπληρώνουν το visual merchandising της βιτρίνας.
Από τις 18.00, οι σχεδιαστές μόδας του ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης θα φτιάχνουν graffiti T-shirts, τα οποία θα διατίθενται προς πώληση για την ενίσχυση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.
Καλλιτέχνες του graffiti θα δημιουργήσουν ένα σκηνικό fine trash στο χώρο της εκδήλωσης, ενώ προβάλλονται trends για το καλοκαίρι 2010.
Στις 21.00 οι σχεδιαστές παρουσιάζουν μόδα fine trash, εκλεπτυσμένη μόδα του δρόμου στο πνεύμα της ανακύκλωσης, με ρούχα, που ταιριάζουν στο βιομηχανικό χαρακτήρα της περιοχής. και "δίνουν ενέργεια στο χώρο".
Η βραδιά απογειώνεται γευστικά με τους μίνι αφρώδεις οίνους blink και τις "ψαγμένες" organic & fairtrade σοκολάτες zotter.
Το party συνεχίζεται ως αργά με μουσικές, γεύσεις και ποτά από το punto es.