Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 6:26:15 μμ
Τετάρτη, 07 Μαϊος 2008 14:01

Το αποχετευτικό του Γαλλικού «μπήκε στο αυλάκι»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος επέστρεψε από το ταξίδι του στην Αθήνα, την Μεγάλη Εβδομάδα, ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής «Το αποχετευτικό δίκτυο-βιολογικός καθαρισμός, ένα από τα μεγαλύτερα έργα για ολόκληρο το Δήμο Γαλλικού, χρηματοδοτείται και μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Η σημαντική αυτή εξέλιξη, ήταν αποτέλεσμα της συνάντησης του κ. Θεοδωρίδη με τους Υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Κιλτίδη, η συμβολή του οποίου στην εξεύρεση χρηματοδότησης ήταν καταλυτική, και Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.

Να σημειωθεί επίσης ότι για την προώθηση του έργου πραγματοποιήθηκε και συνάντηση, κατόπιν συνεννόησης με το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργο Τσιότρα, του κ. Κιλτίδη με τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Σταύρο Καλογιάννη.
Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Γαλλικού τόνισε τα εξής: «Μετά από κοπιώδεις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, το αποχετευτικό, το αναγκαίο αυτό έργο  υποδομής για τους κατοίκους του δήμου Γαλλικού, μπήκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Το έργο είναι προϋπολογισμού 19,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα περιλαμβάνει δύο βιολογικούς καθαρισμούς, σε Γαλλικό και Παντελεήμονα.
Πρόκειται πραγματικά για ένα σημαντικό έργο, από την υλοποίηση του οποίου, τα οφέλη θα είναι αρκετά τόσο για τους δημότες Γαλλικού, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος, καθότι ως γνωστόν, στην περιοχή και ειδικότερα στον Αξιό υπάρχει ανεξέλεγκτη ρύπανση από βιομηχανικά λύματα διαφόρων εργοστασίων που δραστηριοποιούνται στην  ευρύτερη περιοχή».

Συγχαρητήρια
Ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο άθλημα του χάντμπολ και με αφορμή την 2η θέση που κατέκτησε στην Α1 Ανδρών η ομάδα χάντμπολ του ΓΑΣΚ, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του Νίκου Γεωργιάδη. Όπως δηλώνει σε συγχαρητήριο μήνυμα του: «Η 2η θέση που κατακτήσατε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτελεί μια πολύ σημαντική επιτυχία για τον κιλκισιώτικο αθλητισμό. Η συμμετοχή σας και μόνο στον τελικό αποδεικνύει την εντυπωσιακή δουλειά που κάνετε και τους σκληρούς αγώνες που δίνετε σε καθημερινή βάση στις προπονήσεις σας. Με την πεποίθηση ότι θα επιδείξετε και στο μέλλον σε αντίστοιχες διοργανώσεις τον ίδιο ζήλο και την ίδια μαχητικότητα και αγωνιστικότητα, σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια».

Γραφείο
εξυπηρέτησης
σε θέματα εργασίας
Ο Δήμος Γαλλικού θέλοντας να ενισχύσει τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην επίλυση των προβλημάτων των δημοτών, ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας «Γραφείου Παροχής Πληροφοριών σε Θέματα Εργασίας». Συγκεκριμένα το γραφείο παρέχει στους δημότες την δυνατότητα για:
1. Ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής στήριξης σε εργασιακά θέματα.
2. Βοήθεια στη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και πληροφορίες για την συνέντευξη εργασίας.
3. Πληροφορίες για θέσεις στο δημόσιο.
4. Πληροφοριακό υλικό για προγράμματα κατάρτισης και για επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης για ανέργους.
5. Πληροφορίες για Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ, ΤΕΙ), Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), Μεταπτυχιακά Προγράμματα, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο κ.α.
Το Γραφείο θα λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ  Ν. Κιλκίς, το Κ.Ε.Π. Δήμου Γαλλικού και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟΣΥΝ), ενώ θα στεγάζεται στο Δημαρχείο, στον Καμπάνη.  Ώρες λειτουργίας από 8:00 έως 14:00. Υπεύθυνες Γραφείου: Κυριακίδου Σεβαστή, Καλογιάννη Δήμητρα και Καβατζικλή Αναστασία. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 23410-77134 (Γραμματεία Δημάρχου). Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.