Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 10:33:23 πμ
Δευτέρα, 12 Μαϊος 2008 04:39

Το δημοτικό Χέρσου στο ΚΠΕ Αρναίας

 Το ΚΠΕ Αρναίας επισκέφτηκε η Ε και η Στ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Μάιου 2008, συνοδευόμενες από τους δασκάλους τους. Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «το έδαφος» καθώς και αντίστοιχων περιβαλλοντικών προγραμμάτων του Σχολείου. Οι 21 μαθητές  είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα σοκάκια της όμορφης Αρναίας από τους εκεί υπεύθυνους κατά την πρώτη ημέρα του προγράμματος ενώ τη δεύτερη ημέρα έγιναν δράσεις, μετρήσεις εδάφους, πειράματα και παιχνίδια στα πλαίσια του προγράμματος «το έδαφος» μέσα στο δάσος κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου στις παρυφές του Παλαιοχωρίου του Δήμου Αρναίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Σχολείου του Χέρσου έγινε διανυκτέρευση μαθητών χωρίς τη συνοδεία των γονέων τους, μια εμπειρία που έμεινε τόσο έντονη στα παιδιά ώστε να ζητούν στην επιστροφή διανυκτέρευση με περισσότερες βραδιές την επόμενη χρονιά στο ίδιο ή σε άλλο ΚΠΕ!
 Τέλος, όλη η δαπάνη για τους μαθητές (διατροφή και διαμονή εκτός από την κίνηση με το λεωφορείο) καλύφτηκε πλήρως από ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΚΠΕ Αρναίας.