Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 8:33:36 πμ
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 13:56

Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς συμμετέχει στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου 2022

Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς συμμετέχει στην εξαγγελθείσα 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η  ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους αλλά και κάθε πολίτη στην συγκέντρωσή μας που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

 

  Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται σε επίπεδα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια, ενώ την ίδια ώρα Κυβέρνηση, «αναλυτές» και κεντρικοί τραπε­ζίτες μας λένε ότι η αύξηση των μισθών δεν είναι αποδεκτή λύση για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Ως αντίμετρο προτείνουν τη συνέχιση της «εξόρυξης» πλούτου από τα πορτοφόλια των φτωχών, πλούτος που με άνεση παραδίδεται σε μικρό αριθμό κυρίαρχων πολυεθνικών, που εν συνεχεία τον αναδιανέμουν στους εαυτούς τους σε βάρος των ανθρώπων και του πλανήτη.

Τους απαντάμε ότι οι μισθοί δεν είναι η αιτία του πληθωρισμού. Οι ισχυρισμοί τους συνιστούν καθαρά και απλά μισθολογική καταστολή που πρέπει να σταματήσει. Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα αυτής της κρίσης αύξησης του κόστους ζωής, με την αξία των μισθών να μειώνεται ενώ οι τιμές των καθημερινών αγαθών αυξάνονται. Αυτό αυξάνει τις υπάρχουσες ανισότητες, με τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τα ευάλωτα άτομα να πλήττονται περισσότερο.

Οι εργοδότες και η Κυβέρνηση έχουν ευθύνη να λάβουν επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής διασφαλίζοντας αυξήσεις στους μισθούς, έκτακτη στήριξη για οικογένειες που αγωνίζονται άνισα απέναντι στην κρίση, ανώτατο όριο στις τιμές βασικών αγαθών και υπηρεσιών, δίκαιη φορολογία και αναδιανομή πλεοναζόντων κερδών και πλούτου.

   Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού σε Ευρωπαϊκά επίπεδα (ίσος με το 60% του διάμεσου μισθού πλήρους απασχόλησης), η επαναφορά του θεσμικού πλαισίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

   Σας καλούμε να δώσουμε απεργιακό παρόν στην συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 10:30 π.μ. στο Εργατ/κό Κέντρο.

Για την διοίκηση

Ο πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

Ιωαννίδης Γεώργιος

Καρύδας Γρηγόριος