Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 2:37:32 μμ
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:34

Το γλέντησαν στα χωριά του Γαλλικού

Με χορό, κέφι, παραδοσιακή μουσική, πολλή διάθεση και φυσικά… εδέσματα της ημέρας πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας στον δήμο Γαλλικού.
Συγκεκριμένα εκδηλώσεις για τα Κούλουμα πραγματοποιήθηκαν:

Στο Πεδινό, στο δασύλλιο του χωριού από τον Λαογραφικό όμιλο «Ορφέας», ο οποίος προσέφερε στους επισκέπτες του νηστίσιμα εδέσματα (λαγάνα, φασολάδα, ελιές, χαλβάς), αλλά και χαρταετούς για πέταγμα. Τόσο ο καιρός, όσο και η τοποθεσία ευνόησαν την τελευταία αυτή ευχάριστη ενασχόληση των παριστάμενων όλων των ηλικιών. Παράλληλα, την προηγούμενη ημέρα ο Όμιλος διοργάνωσε τον ετήσιο Αποκριάτικο χορό του, στο «ΑΚΡΟΑΜΑ», με τον Θύμιο Γκογκίδη.
Στο Φανάρι, στην πλατεία απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο. Εκεί οι Φαναριώτες είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με την ζωντανή ορχήστρα, από τοπικούς μουσικούς και να γευτούν νηστίσιμα της ημέρας. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Αντινομάρχης Κιλκίς, Αναστάσιος Αμανατίδης.
Στον Παντελεήμονα, στο προαύλιο της αίθουσας Πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο Σύλλογος Γυναικών, προσέφερε από νωρίς νηστίσιμα και δημιούργησε μια πολύ ευχάριστη και κεφάτη ατμόσφαιρα.
Στον Καμπάνη, στο γήπεδο του οικισμού, ο Σύλλογος Γυναικών, ως καλός οικοδεσπότης προσέφερε νηστίσιμα εδέσματα στους καλεσμένους του, οι οποίοι όταν δεν χόρευαν και γεύονταν τις νοστιμιές της ημέρας και την ζεστή φασολάδα, πετούσαν χαρταετό. Οι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Γαλλικού και η εταιρεία «Anatomic Health».
Να σημειωθεί ότι σε όλες τις εκδηλώσεις παρόντες ήταν και ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σβέρκος, αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.