Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 6:03:56 μμ
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 07:07

To Γυμνάσιο Καμπάνη στην Αττάλεια της Τουρκίας

Το Γυμνάσιο Καμπάνη συμμετείχε με ενθουσιασμό στην συνάντηση της Αττάλειας (Τουρκία), με εννιαμελή αποστολή στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius. Σε αυτή συμμετείχαν συνολικά πέντε καθηγητές και τέσσερις μαθήτριες της γ΄ γυμνασίου, με επικεφαλής το διευθυντή του σχολείου Αναστάσιο Βαφειάδη και  το συντονιστή του προγράμματος, Γιαγκούλης Νικόλαος (καθ. πληροφορικής)


Η συνάντηση διήρκησε από 30 Απριλίου μέχρι 7 Μαρτίου και στο πρόγραμμα συμμετείχαν όλες οι χώρες σε μία συνεργασία 9 συνολικά χωρών (Ισπανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Λιθουανία και Ελλάδα).
Οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν με πολύ φροντίδα στην εστία του Γυμνασίου Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αττάλειας στην τουριστική περιοχή του Belek. Η ελληνική κουλτούρα και κυρίως η εκπαίδευση και η σύγχρονη τεχνολογία στα ελληνικά σχολεία παρουσιάστηκαν στην συνάντηση και αντίστοιχα τα ίδια θέματα παρουσιάστηκαν από όλες τις υπόλοιπες χώρες. Έγιναν  επισκέψεις στην πόλη της Αττάλειας, σε αρχαίες ελληνικές, ρωμαϊκές πόλεις και μουσεία στην ευρύτερη περιοχή που είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ολη η αποστολή έμεινε κατενθουσιασμένη!
Η επόμενη επίσκεψη στα πλαίσια του προγράμματος θα γίνει στην πόλη Dobrich της Βουλγαρίας, στην περιοχή της Βάρνας. Όμως, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντηση όλων των χωρών στο Καμπάνη και Κιλκίς, τον Οκτώβρη του 2009. Σημαντικό ρόλο στη τοπική συνάντηση θα έχουν και οι χορηγοί και συνεργασίες από φορείς αλλά και επιχειρήσεις που μπορούν να συνεισφέρουν με κάθε τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες το τηλέφωνο επικοινωνίας του σχολείου είναι 23410 41165.