Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 7:57:46 πμ
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:04

Το ήθελε για Μουσείο το πούλησε σε ιδιώτες

Διαψεύδει τα επιχειρήματα υπηρεσιακών - και πολιτικών;- προσώπων ότι δήθεν ειχε κλείσει το ενδεχόμενο της μετεγκατάστασης του υπουργείου Απασχόλησης στο ολυμπιακό ακίνητο, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης.  Ο κιλκισιώτης πολιτικός με δήλωσή του στο ΕΘΝΟΣ εκθέτει όσους ισχυρίζονται ότι το υπουργείο επί ημερών του έπαυσε να ενδιαφέρεται για την μετεγκατάστασή του στο ολυμπιακό ακίνητο και το σημαντικότερο: τονίζει πως ο Εφραίμ, ότα ζήτησε 5 ίδιο ακίνητο, δικαιολόγησε το αίτημα πως προοριζόταν για μουσείο της αθωνικής πολιτείας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Τσιτουρίδης μας είχε ενημερώσει - εκδότη και διευθυντή της ΠΡΩΙΝΗΣ και των ΕΙΔΗΣΕΩΝ - σχετικά με το όλο θέμα και μάλιστα είχε αποκαλύψει όσα ακριβώς δηλώνει στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης - βόμβα του κ. Τσιτουρίδη έχει ως εξής:
«Ανέλαβα τον Φεβρουάριο του 2006 και παραιτήθηκα τον Απρίλιο του 2007 από τη θέση του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Σε όλο αυτό το διάστημα το θέμα της μετεγκατάστασης του υπουργείου ήταν ένα ανοιχτό θέμα. Τρεις επιτροπές τις οποίες είχα συστήσει ασχολούνταν με αυτό και εξέταζαν όλες τις παραμέτρους προκειμένου οι υπηρεσίες του υπουργείου να μετεγκατασταθούν στο συγκεκριμένο κτίριο, στο Ολυμπιακό Χωριό. Οταν έφυγα από το υπουργείο δεν μπορώ να γνωρίζω τι συνέβη και τελικώς ματαιώθηκε η μετεγκατάσταση. Αυτό ωστόσο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από την παραχώρηση του συγκεκριμένου ακινήτου στη Μονή Βατοπεδίου, το κτίριο «πέρασε» σε χέρια ιδιωτικών εταιρειών της Κύπρου, ενώ εμένα μου εζητείτο από τους εκπρόσωπους της μονής προκειμένου να γίνει μουσείο αθωνικής πολιτείας»