Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 6:25:43 μμ
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:41

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ελλείψεις στο Νοσοκομείο Γουμένισσα

«Σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Γουμένισσας εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού κ.α.)», αναφέρει σε ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ και προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μακεδονίας – Θράκης.
«Συγκεκριμένα, αναφέρει, δεν υπάρχει γυναικολόγος με αποτέλεσμα όλες οι γυναίκες της περιοχής να πηγαίνουν για εξετάσεις στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών και εκεί με δυσκολία, αφού μόνο μία φορά την εβδομάδα έχει συγκοινωνία.

Επίσης οι δύο τραυματιοφορείς, λόγω φόρτου εργασίας, δεν παίρνουνε τα ρεπό που δικαιούνται.
Ελλείψεις υπάρχουν και σε εξοπλισμό (π.χ. δεν υπάρχει μαστογράφος) αλλά και για τα υπάρχοντα μηχανήματα δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για να τα χειριστεί.
Να σημειώσουμε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες του νοσοκομείου στεγάζονται σε κτίριο του 1936 το οποίο δεν πληροί τις προδιαγραφές μιας σύγχρονης υγειονομικής μονάδας.
Σε τέτοιες συνθήκες είναι φανερό, ότι ο κίνδυνος υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αλλά και της ασφάλειας της υγείας των νοσηλευόμενων, είναι πλέον ορατός, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και  πολλοί  ασθενείς να ωθούνται στην επιλογή ιδιωτικών κλινικών.
Στην κατάσταση αυτή, οδηγεί τα δημόσια νοσοκομεία η ίδια διαχρονική, στον τομέα της υγείας, πολιτική των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της Ε.Ε..
Με την υποχρηματοδότηση, την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες, τις αλλαγές εργασιακών σχέσεων, την υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται, μετατρέπουν την υγεία σε εμπορεύσιμο είδος προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.
Η υγεία όμως, δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό, και πρέπει να παρέχεται δωρεάν και ισότιμα προς όλους, αποκλειστικά μέσα από δημόσιο τομέα που θα χρηματοδοτείται επαρκώς και  χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.
Επειδή υπεύθυνη για να δώσει λύση σ’ αυτή την κατάσταση είναι η κυβέρνηση,  ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί πότε θα γίνουν οι προσλήψεις όλου του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού, όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων (π.χ. γυναικολόγου), η προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού και η ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου, ώστε ο λαός της περιοχής να απολαμβάνει υψηλής ποιότητας υγειονομικές υπηρεσίες».