Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 6:18:53 μμ
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009 13:53

«Το κόκκινο ψηφοδέλτιο παρακαταθήκη λαϊκών αγώνων»

«Το κόκκινο ψηφοδέλτιο είναι το μόνο ψηφοδέλτιο που μπορεί κα πρέπει να γίνει παρακαταθήκη και υπογραφή των λαϊκών στρωμάτων, στον αγώνα για καλύτερη ζωή, για καλύτερο μέλλον. Να δώσει ελπίδα και προοπτική».
Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταγόμενος από το Μεταλλικό, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Κιλκίς.


Η μαζική ανταπόκριση του εργαζόμενου λαού της περιοχής στο κάλεσμα του ΚΚΕ εκφράστηκε και μέσα από την προεκλογική συγκέντρωση, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης του ΚΚΕ, Κώστα Χαλίτσιου και του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος, Γιώργου Μαργαρίτη.
Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στην «τηλεμαχία» των πολιτικών αρχηγών, το βράδυ της Πέμπτης. Οπως είπε, στο κυρίαρχο δίλημμα «Με τα μονοπώλια και τα καπιταλιστικά κέρδη ή με το λαό και τις σύγχρονες ανάγκες του;», φάνηκε καθαρά ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τάσσονται με τις επιλογές της ΕΕ, με την επιλογή του κεφαλαίου.
«Η ΝΔ και ο κ. Καραμανλής μας υποσχέθηκε νέο κύκλο αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς, δηλαδή ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας, περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, νέα προνόμια στα μονοπώλια, περισσότερα κέρδη για τους λίγους, λιτότητα για τους πολλούς.
Δεν έκρυψε ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, που αυτή τη φορά θα συμπεριλαμβάνει τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων.
Υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις των πρώην ΔΕΚΟ, με το επιχείρημα ότι η κρίση έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη να πάμε με ταχύτερο βηματισμό, δηλαδή να τα ξεπουλήσουμε όλα.
Επιβεβαίωσε στην ουσία ότι θα τηρήσει με συνέπεια τις υποδείξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, λέγοντας ότι βεβαίως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά κάθε μήνα οι προβλέψεις των οργανισμών αλλάζουν.
Αλήθεια, γιατί δεν προχωρά, όπως πρότεινε το ΚΚΕ, στη φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου (45%);».
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Κωνσταντινίδης, σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, παριστάνοντας ότι βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, προτείνει την "πράσινη ανάπτυξη". Ενα νέο πεδίο κερδοσκοπίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Για να μην αφήσει τίποτε να αιωρείται, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι θα "στηρίξει την πράσινη επιχειρηματικότητα" με νέες επενδύσεις και ζεστό κρατικό χρήμα που θα δοθεί στους κεφαλαιοκράτες. Ακόμα τόνισε ότι το κράτος θα δανειστεί για να τους ενισχύσει.
Αναφέρθηκε στις εργασιακές σχέσεις, τονίζοντας ότι θα βάλει κανόνες και αρχές και μίλησε "για δίκαιη αναδιανομή του πλούτου", καμία δέσμευση δεν πήρε για αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα και αποσιώπησε το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ καθήλωσε τις αμοιβές και ψήφισε νόμους που ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις.
Μετά το "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έριξε το σύνθημα "αλλάζουμε ή βουλιάζουμε".
Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η πολιτική δεν είναι ούτε κλεμμένα συνθήματα, ούτε εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα.
Επιθυμούν ένα επιτελικό κράτος - στρατηγείο στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας.
Ποιον πείθουν οι εξαγγελίες για κράτος διαφάνειας και δημοσιοποίησης μέσω Διαδικτύου των νομοσχεδίων, αλλά και τις πωλήσεις της δημόσιας γης;
Το πρόβλημα δεν είναι αν μπορούν τα λαϊκά στρώματα να παρακολουθούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω Ιντερνετ, αλλά να σταματήσει μια για πάντα το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Σε τελική ανάλυση, αυτό που αφορά τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι η εξασφάλιση ενός επιπέδου διαβίωσης, που να ανταποκρίνεται στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.
Και τέτοιες δεσμεύσεις, συγκεκριμένες, που αφορούν το εισόδημα, τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, τη δημόσια δωρεάν Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια, που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε και δεν περιμένουμε».

Γ. Μαργαρίτης
«Μπορούμε να τους δώσουμε πίσω λίγη από την πίκρα που μας ποτίζουν καθημερινά, λίγο από το φόβο που προσπαθούν να ενσταλάξουν στις καρδιές μας. Ψηφίστε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Τρομάξτε τους...». Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του ο Γιώργος Μαργαρίτης.
Προηγούμενα, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η με νέους τρόπους λεηλασία του ανθρώπινου μόχθου βαπτίζεται συνήθως εκσυγχρονισμός. Και πάνω σε αυτή αρθρώνονται πολιτικές, δημιουργούνται θεσμοί, οργανώσεις εθνικές και, ειδικά στις μέρες μας όπου το κεφάλαιο δεν περιορίζεται από σύνορα και δεν ταυτίζεται με πατρίδες, δημιουργούνται οργανώσεις και θεσμοί πολυεθνικοί, ενίοτε διεθνείς: Η Ευρωπαϊκή Ενωση στο όνομα της διακυβέρνησης της οποίας καλούμαστε στις κάλπες στις 7 Ιουνίου είναι ένας από τους οργανισμούς αυτούς».
«Οι οπαδοί της, πρόσθεσε, οι υποστηρικτές της, μας έχουν ήδη πει πολλά ψέματα για το τι είναι αυτός ο οργανισμός. Προσεκτικές και εξωραϊσμένες κουβέντες έκρυψαν και κρύβουν το χαρακτήρα και τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ενωσης. Υποσχέσεις για "καλύτερες μέρες", για επίγειο παράδεισο συσκοτίζουν ακόμα περισσότερο την πραγματικότητα».